Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Od 50 do 1800 kuna

Možda da ipak promislite prije nego nazovete Hitnu?!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nehitni medicinski postupci od 1. lipnja u Zadru se naplaćuju. Cijene se kreću od 50 do 1 800 kuna. Građani su ogorčeni jer ne znaju koje se usluge plaćaju, a koje ne.

'Hitna stanja su ubodi, ozljede, ugrizi, porezotine, problemi s disanjem, alergije, gušenja, jaka bol u plućima i bilo kakva druga stanja u kojima je trenutačno jako narušeno zdravlje pacijenta', objasnila je Davorka Krnčević, ravnateljica Zavoda za hitnu medicinu Zadarske županije za Zadarski list.

Pročitajte i ovo Zdravstvo u Hrvatskoj - 3 Problemi u zdravstvu Pobuna zbog rasta cijena: ''HZZO djeluje po logici koju mi uopće ne razumijemo'' Imaš pravo, ostvari ga IMAŠ PRAVO, OSTVARI GA! I nezaposleni roditelji imaju pravo na novčanu naknadu, ali bez nje mogu ostati ako se ne drže ovih rokova

Krnčević napominje kako liječnik prije liječenja obavezno upozori bolesnika da će morati platiti ako ustanovi da je riječ o nehitnom stanju, a pacijent onda odlučuje hoće li izvaditi novčanik.

>> Dan Hitne službe: Za manje od 12 minuta na mjestu intervencije

Na ovaj potez su se u Zavodu odlučili nakon što ih je HZZO upozorio kako je oko 80 posto intervencija Hitne pomoći nehitno. Gužvu, prema njenim riječima, stvaraju i pacijenti koji traže uputnicu za bolničko liječenje te studenti koji se ne prijavljuju kod liječnika u mjestu boravišta.

Prema cijeniku, najjeftinije će proći oni koji se samo posavjetuju s liječnikom i to će platiti 50 kuna. Nešto skuplje je odstranjivanje šavova za koje je potrebno izdvojiti 150 kuna. Kompletan cijenik usluga je na oglasnoj ploči i na vratima na ulazu u hitnu ambulantu, prenosi Zadarski list.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene