Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nehitni medicinski postupci od 1. lipnja u Zadru se naplaćuju. Cijene se kreću od 50 do 1 800 kuna. Građani su ogorčeni jer ne znaju koje se usluge plaćaju, a koje ne.


'Hitna stanja su ubodi, ozljede, ugrizi, porezotine, problemi s disanjem, alergije, gušenja, jaka bol u plućima i bilo kakva druga stanja u kojima je trenutačno jako narušeno zdravlje pacijenta', objasnila je Davorka Krnčević, ravnateljica Zavoda za hitnu medicinu Zadarske županije za Zadarski list.

Vezani članci Helikopter HRZ-a Pad ZLIN-a je već druga teška vojna zrakoplovna nesreća ove godine Dopunsko zdravstveno osiguranje, ilustracija Sabor raspravio izmjene Zakona o dobrovoljnom zdravstvenom osiguranju

Krnčević napominje kako liječnik prije liječenja obavezno upozori bolesnika da će morati platiti ako ustanovi da je riječ o nehitnom stanju, a pacijent onda odlučuje hoće li izvaditi novčanik.

>> Dan Hitne službe: Za manje od 12 minuta na mjestu intervencije

Na ovaj potez su se u Zavodu odlučili nakon što ih je HZZO upozorio kako je oko 80 posto intervencija Hitne pomoći nehitno. Gužvu, prema njenim riječima, stvaraju i pacijenti koji traže uputnicu za bolničko liječenje te studenti koji se ne prijavljuju kod liječnika u mjestu boravišta.

Prema cijeniku, najjeftinije će proći oni koji se samo posavjetuju s liječnikom i to će platiti 50 kuna. Nešto skuplje je odstranjivanje šavova za koje je potrebno izdvojiti 150 kuna. Kompletan cijenik usluga je na oglasnoj ploči i na vratima na ulazu u hitnu ambulantu, prenosi Zadarski list.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook