Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Još jedan uspjeh

HGSS-ovci kod Gline spasili starijeg muškarca: Krenuo je u branje gljiva pa mu se izgubio svaki trag

HGSS kod Gline spasio muškarca (Foto: HGSS) - 1
HGSS kod Gline spasio muškarca (Foto: HGSS) - 1 HGSS
Aktualno Galerija HGSS kod Gline spasio muškarca (Foto: HGSS) - 1 HGSS kod Gline spasio muškarca (Foto: HGSS) - 1 Foto: HGSS HGSS kod Gline spasio muškarca (Foto: HGSS) - 2 HGSS kod Gline spasio muškarca (Foto: HGSS) - 2 Foto: HGSS HGSS, ilustracija (Foto: HGSS) - 3 HGSS, ilustracija (Foto: HGSS) - 3 Foto: HGSS HGSS kod Gline spasio muškarca (Foto: HGSS) - 4 HGSS kod Gline spasio muškarca (Foto: HGSS) - 4 Foto: HGSS +0 HGSS kod Gline spasio muškarca (Foto: HGSS) - 5 Galerija 1/5 >>
Članovi HGSS-a cijelu su noć bili u potrazi za starijim muškarcem kojemu se trag izgubio na neprohodnom terenu kod Gline. Našli su ga pred jutro pa su krenuli na svoje redovne poslove.

Na dežurni telefon HGSS Stanice Novska u petak nekoliko minuta nakon ponoći dolazi dojava o nestaloj starijoj muškoj osobi na područja grada Glina.

Pročitajte i ovo Spasili psa s litice - 7 zapeo u jami FOTO Umislio da je divokoza? HGSS-ovci spašavali psa s litice u starom rudniku Akcija spašavanja Priskočili i drugi vodiči FOTO HGSS-ovci spasili unesrećenog vodiča rafting ture na Cetini

Starija muška osoba, koja inače boluje od Parkinsonove bolesti, uputila se u 9 ujutro u branje gljiva. Posljednji kontakt s nestalim bio je mobitelom u 13:30 i tada mu se izgubio svaki trag.

Odmah po dojavi na teren su upućena četiri pripadnika HGSS Stanice Novska. Po dolasku na teren spašavatelji podijeljeni u dva tima započeli su pretragu okolnih putova i točki privlačenja.

Tijekom potrage su cijelo vrijeme dozivali nestaloga, što se pokazalo uspješnim. Tim je nestaloga pronašao u 3:10. Nestali je bio izuzetno iscrpljen i dehidriran, priopćio je HGSS.

Zbog izrazito neprohodnog, strmog terena i guste šume s puno šikare, transport unesrećenog bio je izrazito težak i spor.

Nestali muškarac je predan timu Hitne medicinske pomoći u 5:15, a volonteri HGSS-a uputili su se na svoje redovne poslove.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene