Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

HEP će vjerojatno povisiti cijene struje.


Hrvatska elektroprivreda od Vlade će najvjerojatnije tražiti dopuštenje za povećanje cijene struje. Nove cijene ovise o rezultatima pregovora s Inom koja bi HEP-u mogla povećati cijenu plina, rekao je za Dnevnik.hr Radomir Milišić, glasnogovornik HEP-a. Također je potvrdio kako, s obzirom na dinamiku promjene cijena energenata kao i zakonom propisanu proceduru, poskupljenja neće biti prije 1. travnja, ali i da se ne zna koliko će ono točno iznositi budući da ovisi o novom dogovoru koje će postići s Inom.

Vezani članci Obitelj Sruk i računi za struju (Foto: Provjereno) Četiri godine prepucavanja i tužbi bez pomaka: Zbog računa za struju morali su prodati sve što su imali Obitelj Sruk s reporterom Provjerenog (Foto: Provjereno) U četiri godine za struju platili 45.000 kuna, a nemaju čak ni TV

'Vezano uz cijenu plina još uvijek su u tijeku pregovori s Inom tako da sada još uvijek ne možemo reći u kojem postotku ćemo predložiti povećanje cijene električne energije', kazao je Milišić.

'HEP još uvijek nije obavijestio Ministarstvo gospodarstva i Vladu o visini potrebnog povećanja cijene električne energije, već ih je obavijestio o predstojećoj promjeni odnosno poskupljenju cijena energenata (plina) koje izravno i značajno utječu na povećanje troškova poslovanja, te o procjeni tog utjecaja na troškove', stoji u priopćenju iz HEP-a. Končana odluka leži u rukama Vlade, a mišljenje prije odobravanja zahtijeva HEP-a Vladi će dati Hrvatska energetska regulatorna agencija. 'HEP će u procjeni visine cijena uzeti u obzir i ulaganja koja su nužna za izgradnju prijenosne i distribucijske mreže te gradnju proizvodnih objekata', dodaje se u prioćenju Hrvatske elektroprivrede.