HDZ, ulaz u stranku (Foto: Igor Soban/PIXSELL)
HDZ, ulaz u stranku (Foto: Igor Soban/PIXSELL)

HDZ je u ponedjeljak izrazio zadovoljstvo apsolutnom pobjedom na izborima za mjesnu samoupravu u gradovima Osijeku, Zadru i Otočcu ističući i da su prošlotjedni izbori za vijeća mjesnih odbora u Gradu Rijeci, na kojima je ta stranka osigurala 18 vijećničkih mandata više od SDP-a, dodatna potvrda da je HDZ daleko najjača politička stranka u Hrvatskoj, od Dalmacije preko Kvarnera i Like do Slavonije.


''Glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković rekao je kako su tri jučerašnje velike pobjede, kao i ona prošle nedjelje u Rijeci, jasan dokaz da je HDZ na terenu i dalje najsnažnija i najorganiziranija stranka, s visoko motiviranim članicama i članovima, ali i da građani prepoznaju odgovornu i ozbiljnu politiku novog vodstva HDZ-a i postignuća Vlade, predvođene predsjednikom Andrejom Plenkovićem'', ističe se u priopćenju HDZ-a.

Vezani članci Stevo Culej (Foto: Dnevnik.hr) Stevo Culej i dalje ne otkriva hoće li podržati Predsjednicu: ''Škoro je dobro jutros. Popio je kavu, bila mu je malo gorča'' Stevo Culej (Foto: Dnevnik.hr) Tko će s kime? HNS ne podržava nikoga, u HDZ-u klimavi odnosi: "Povući ćemo desnu ručku pa ćemo na desno"

"Četiri navedena izborna trijumfa, kao i istraživanja javnog mnijenja na nacionalnoj razini, zorno svjedoče da smo na dobrom putu, kojim ćemo i nastaviti. Slijede nove pobjede, a prvu očekujemo već na izborima za članove Europskog parlamenta u svibnju iduće godine", poručio je Jandroković.

HDZ u priopćenju navodi da je pobjeda njihove koalicije u Zadru bila očekivana, no trijumf u Osijeku, gdje su prvi put nastupili samostalno, pokazuje da s pravom mogu najaviti da će na idućim lokalnim izborima preuzeti odgovornost i za taj grad, nakon što su vratili Osječko-baranjsku županiju poslije punih 12 godina.

HDZ izražava zadovoljstvo i apsolutnom pobjedom u Otočcu, gdje je osvojio 62 posto glasova, čime su demantirana učestala podmetanja o "slabljenju" ili čak "raspadu" HDZ-a u Ličko-senjskoj županiji. (Hina)

Ronaldo spustio Realu, čestitao Modriću i izazvao Messija, a vidi se da je oduševljen Mandžukićem