Obavijesti Video Pretražite Navigacija
dnevnik nove tv donosi

Gužve u prometu prelile se i na trajektne luke: "Brojke su zasad odlične, najveći interes vlada za..."

Aktualno Galerija Jelena Ivulić - 2 Jelena Ivulić - 2 Foto: DNEVNIK.hr Jelena Ivulić - 3 Jelena Ivulić - 3 Foto: DNEVNIK.hr Gužva u trajektnoj luci Gužva u trajektnoj luci Foto: DNEVNIK.hr Ivan Kaštelan Ivan Kaštelan Foto: DNEVNIK.hr +0 Jelena Ivulić - 1 Galerija 1/5 >>
Hrvatske autoceste srušile su rekord - prethodnog vikenda naplaćenih vozila bilo je 959.998, što je državnoj blagajni osiguralo 53.661.924 kune bez PDV-a, čime je završen najuspješniji vikend u povijesti HAC-a. Zadovoljni su i u trajektnim lukama.

Vikend iza nas donio je gotov 60 milijuna kuna bez PDV-a u državnu blagajnu. To je bio najuspješniji vikend u povijesti HAC-a. Ukupno je tako u prvih sedam mjeseci naplaćeno 35.475.081 vozilo, a državnoj blagajni osigurano je 1.692.868.243 kune i 95 lipa bez PDV-a.

Velike gužve tijekom cijelog vikenda vladale su i u trajektnim lukama. Novinar Ivan Kaštelan je uživo za Dnevnik Nove TV javio stanje s terena. "Iako je ponedjeljak, i danas vlada gužva. Sve trajektne linije su prepune", rekao je Kaštelan.

Razgovarao je s koordinatoricom Jadrolinije Jelenom Ivulić, koja je svakako zadovoljna trajektnim prometom. "Odličan dan, samo danas smo imali preko 25 tisuća putnika, ide i treća izvanredna linija prema Supetru. Sve skupa ih imamo četiri, tako da smo jako zadovoljni ponedjeljkom", rekla je Ivulić.

Pročitajte i ovo Irena Belamarić, HAK - 2 turistička sezona cvjeta Krkljanac na svim cestama, zatvorena dionica prema granici: "Ogromna je gužva..."

Najveći interes i dalje vlada za otocima. "Pa najviše interesa ima za otok Brač, otok Hvar, a otok Vis i Vela Luka se dobro drže. Kažem, zaista je užitak biti ovdje sada, osjećaj je kao one rekordne 2019. godine", rekla je Ivulić. "Brojkama smo prezadovoljni - neke su nam linije prešle 2019. godinu, a ako se ovako nastavi, mislim da ćemo oboriti rekorde i iz te famozne godine", dodala je.

Naposljetku, ponudila je nekoliko savjeta svima koji se spremaju na put. "Pa ljudima bih savjetovala prije svega malo strpljenja. Svi će biti prevezeni, gužve postoje, samo treba biti strpljiv. Možda putovati rano ujutro, svakako kupiti kartu i doći što ranije. Što se ranije organizirate - to bolje", rekla je Ivulić.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene