Majke iz građanske inicijative "Mame i tate Metkovića" u Saboru su se sastale s predsjednicom Odbora za zdravstvo Ines Strenjom Linić.

Galerija


Predstavile su zahtjeve za poboljšanjem uvjeta zdravstvene skrbi u Metkoviću.

Vezani članci Gradonačelnik Paga Ante Fabijanić (Foto: Dnevnik.hr) Gradonačelnik Paga: Grad je za djecu dao 30 tisuća kuna, a obitelj je taj novac zloupotrijebila. To je posao za institucije Neda Arnerić (FOTO: Slavko Midzor/PIXSELL) U stanu glumice Nede Arnerić pronađeni lijekovi, teško se nosila s gubitkom voljenog supruga?

Povod dolaska je smrt devetogodišnjeg dječaka koji je sredinom mjeseca preminuo zbog multiorganskog zatajenja i sepse, nakon što je dva puta doveden na hitnu u Metković i dva puta pušten kući.

Majke iz Metkovića prisustvovale su i sastanku s ministrom zdravstva Milanom Kujundžićem.

"Došli smo tražiti bolju zdravstvenu i medicinsku skrb za 17 tisuća stanovnika grada Metkovića i doline Neretve jer, kao što znate, Hitna pomoć ima jedan tim koji ode na intervenciju, ostanu vrata zaključana, dok se zbrinjava jedan pacijent, ostali pacijenti čekaju ispred zaključanih vrata", kazala je Ivanka Taslak iz inicijative "Mame i tate Metkovića".

"Nadam se da će ministar Kujundžić moći sa svoje strane ići odmah s izmjenama Pravilnika koje će omogućiti analizator u svim ordinacijama", kazala je predsjednica saborskog Odbora za zdravstvo Ines Strenja Linić

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr