Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Sindikati su se sastali sa zagrebačkim gradonačelnikom kako bi razgovarali o sudbini Imunološkog zavoda.


Grad Zagreb želi pomoći te je predložio preuzimanje Imunološkog zavoda, ako bude potrebno.

Vezani članci Dugovi Zagreba - Nova vlast - 6 Bivši Bandićev pročelnik za financije o onome što čeka Tomislava Tomaševića: "Ne bih mu bio u koži, situacija je složena" Andrej Plenković i Milan Bandić na sastanku u Banskim dvorima (Foto: Luka Stanzl/PIXSELL) Sastali se Plenković i Bandić: "Odgovornost i partnerstvo je kamen temeljac za naš daljnji rad"

No, obje strane su zaključile da je ovaj Zavod od strateške važnosti te apeliraju na Vladu da poduzme hitne mjere za spas Imunološkog.

"Povjerenstva i još 10 studija više nemaju smisla, 6 mjeseci Imunološki nema vremena!", kazao je Željko Klaus, v.d. predsjednika sindikata EKN-a.

"Kamo sreće da su štrajkali prije 15 godina i da su tada riješavali problem. A ne da sada očekuju preko noći rješenje. Toga nema, a tražimo ga, vjerujte! Isigurno ćemo ga iznaći i Imunološki će biti u Hrvatskoj i proizvoditi u Hrvatskoj", poručio je ministar zdravstva Milan Kujundžić.

"Smatram da je apsolutno bitno da Imunološki nastavi proizvodnju u Hrvatskoj, jer radi vrlo visoku razinu proizvoda koju ne možemo dobiti iz inozemstva. I to je nešto što smatram apsolutnim prioritetom, da premijer osobno i ministar zdravstva preuzmu tu veliku odgovornost, da se to napravi 2017. godine", kazao je bivši SDP-ov ministar zdravstva i potpredsjednik Saborskog odbora za zdravstvo Siniša Varga.