Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vjerska zajednica

Grabar-Kitarović i Ader u Karancu nazočili otvorenju obnovljene kalvinističke crkve

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović i mađarski predsjednik Janos Ader posjetili su u srijedu baranjsko mjesto Karanac gdje su nazočili otvorenju obnovljene zgrade reformirane kršćanske kalvinističke crkve.

Vjerska zajednica kalvinista ove godine obilježava 200. obljetnicu izgradnje crkve, a u obnovljenoj zgradi dvoje predsjednika dočekali su župnik Janoš Hajek i biskup Lajos Csati Szabo, dok je propovijed i molitvu predvodio biskup iz Budimpešte Istvan Bogardi Szabo.

Pročitajte i ovo Milanović o Kolindi - 7 Oštre izjave Bivši ruski veleposlanik komentirao eksplozivne optužbe bivše predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović Kolinda Grabar-Kitarović - 1 Tko je sabotira i protiv nje lobira... Što je presudilo da Grabar-Kitarović izgubi izbore? Eksplozivne optužbe o Rusima nije pojasnila, a Dnevnik Nove TV pitao je SOA-u što zna o tome

Najveću financijsku potporu obnovi crkve dala je općina Kneževi Vinogradi, a donirali su Mađarska i Njemačka, a crkva je djelomice obnovljena i vlastitim sredstvima, rekao je župnik Hajek novinarima.

U Karancu je nekada živjelo oko 900 kalvinskih vjernika, a danas ih je 95, rekao je. Najveći problem te vjerske zajednice, kao i u drugim zajednicama na ovome području, odlazak je mladih ljudi, dodao je.

Član Crkvenog odbora Josip Kasap kazao je kako je u vanjsku i unutarnju obnovu crkve uloženo oko pola milijuna kuna.

Predsjednica Grabar-Kitarović i predsjednik Ader nakon bogoslužja kratko su razgovarali s predstavnicima mađarske nacionalne manjine u Hrvatskoj te potom napustili Karanac, bez izjava nazočnim novinarima. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene