Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednik Republike Stjepan Mesić razgovarao je u srijedu u Zagrebu s potpredsjednikom Svjetske banke za Europu i srednju Aziju Shigeom Katsuom koji je rekao da je aktualna gospodarska kriza, zbog brzine kojom se širi i razmjera koje poprima, najveća u zadnjih osamdeset godina, priopćeno je iz predsjednikova ureda.


'Kriza će biti dugotrajna i ne očekuje se brzi oporavak već dugoročno razdoblje polaganog oporavka što će osobito pogoditi siromašno stanovništvo i nezaposlene', rekao je Katsu.

Vezani članci Trebamo li strahovati od nove krize? (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Trebamo li strahovati od nove krize? Ekonomski stručnjak tvrdi: ''Ako i dođe, dočekat ćemo je bolje od one iz 2008. godine'' Slika nije dostupna 'Vlada treba brže u borbu s krizom'

Predsjednik Mesić rekao je da je vanjski dug Hrvatske od 39 milijardi eura, od čega 12 milijardi dolazi na naplatu ove godine, veliko opterećenje za hrvatsko gospodarstvo i istaknuo da bi Hrvatska trebala pojačati napore za snažniji izvoz, stoji u priopćenju predsjednikova ureda.