Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon provjere

Predsjednik DIP-a o poruci kojom se biračima nudilo 500 kuna za glas na izborima: "Prve indicije pokazuju da je riječ o šali"

Gong (Foto: Informer)
Gong (Foto: Informer) Informer
Aktualno Galerija +0 Gong (Foto: Informer) Galerija 1/1 >>
Nakon prijave GONG-a o sumnjivom broju mobitela s kojeg se šalju poruke koje sugeriraju kupovinu glasova, iz DIP-a su poručili da je isti broj blokiran te da oni koji su slali te poruke mogu očekivati sankcije od nadležnih institucija.

Predsjednik DIP-a Đuro Sessa kazao je kako prve indicije pokazuju da je u slučaju SMS-a kojim se nudi kupovina glasova riječ o šali.

Potpredsjednica DIP-a Ana Lovrin prethodno je komentirala je incidente na biračkim mjestima, ali i poruke koje kruže, a koje mogu, prema tvrdnjama GONG-a sugerirati kupovinu glasova.

"Incidenti su minorni tijekom dana, po dojavi MUP-a, gotovo bi mogli reći da ih nema. Što se tiče objava i poziva na prijevoz i nagrade u slučaju glasanja, mi smo to provjerili. Te poruke dolaze s broja od jedne fizičke osobe i putem HAKOM-a mi smo ih blokirali. Za sve daljnje sumnje nadležna su druga državna tijela", izjavila je Lovrin.

"Oni koji su slali poruke mogu očekivati sankcije ako se to dokaže, no to nije nadležnost DIP-a", dodala je.

GONG: "Društvenim mrežama širi se poruka koja sugerira moguću kupovinu glasova"

GONG je ranije tijekom dana na svojoj službenoj stranici na Facebooku objavio poruku koja kruži društvenim mrežama, a koja, kako navode, sugerira moguću kupovinu glasova. Sve su, kažu, poslijedili DIP-u.

Objavu GONG-a prenosimo u cijelosti:

"Društvenim mrežama širi se poruka koja sugerira moguću kupovinu glasova. Ne znamo je li poruka autentična, na telefonski broj nitko se ne javlja, ali kako je riječ o slici koja je postala viralna, slučaj smo odmah proslijedili DIP-u. DIP je proslijedio broj HAKOM-u", naveli su u objavi.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene