Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Gdje je servirano meso s lešina goveda?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zasada je poznat identitet jednog počinitelja i jedne farme s koje su dovezene goveđe strvine otkrivene jučer popodne na polju oko četiri kilometra udaljenom od Đakovačke Satnice. No, još nije utvrđeno gdje je meso završilo - u ZOO-u ili u mesnicama.

Prema prvim spoznajama Ministarstva, meso od goveđih strvina korišteno je za prehranu mesoždera u jednom zoološkom vrtu i za hranu psima, a korištene su i kože, kaže glasnogovornik Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva Mladen Pavić.

Pročitajte i ovo Ilustracija određen istražni zatvor Neka susjedu crkne krava: Predsjednik lokalnog HDZ-a uhićen zbog trovanja Ilustracija Znanstveno dokazano Protiv stresa nude druženje s kravama: ''Morag i njezine prijateljice su tako prijateljski nastrojene i oko sebe šire neki mir''

S obzirom da je dio strvina odmah bio zakopan, još se ne zna njihov točan broj, a Ministarstvo procjenjuje da ih je između 50 i 100, rekao je Pavić.

Prema stanju strvina pretpostavlja se kako su na to područje dopremane duže vrijeme, tijekom nekoliko mjeseci. Zasad se zna da su dopremane s jedne farme, ali vjerojatno ih je bilo više, dodao je Pavić.

'Veterinarske službe još su jučer popodne sanirale to područje, dezinfincirale ga, a strvine su zakopane', kaže Pavić.

Glasnogovornik ministarstva potvrdio je također kako je u tijeku istraga kojom će se utvrditi jesu li markice zloupotrebljene, koji su razlozi uginuća životinja, to jest jesu li bile bolesne, zašto nisu bile otpremljene u kafileriju, njihov točan broj te sve okolnosti ovoga slučaja. Ministarstvo će nakon završene istrage objaviti imena počinitelja i protiv njih podnijeti kaznene prijave.

Nelegalno odlagalište na polju oko četiri kilometra udaljenom od Đakovačke Satnice jučer poslijepodne otkrila su dvojica seljaka. Na jednoj od strvina otkrivena je markica rumunjskog podrijetla.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene