U redakciju nam i dalje stižu fotografije čitatelja koji su zabilježili 'akcije' u trgovinama! Vjerovali ili ne, jedna od njih je '0% jeftinije'.


Jeste li i vi naišli na nešto slično? Šaljite nam fotografije...

Jedna od najzanimljivijih 'akcija' čiju nam je fotografiju poslao čitatelj, jest 0% jeftinije u jednom trgovačkom lancu. Ondje su se, naime, potrudili isprintati naljepnice i zalijepiti na proizvode na kojima je velikim istaknutim masno otisnutim slovima pisalo 'Jeftinije!', a iznad toga '0%'.

Vezani članci Slika nije dostupna FOTO Ne, nije moguće: Komad torte naplaćuju 45 kuna?! Slika nije dostupna Ima li kraja prevarama trgovaca: 'Gratis' koji to zapravo i nije

U drugom pak trgovačkm lancu 'mučili' su se s matematikom, pa su izračunali da je 20% manje od 12,59 jednako 12,99 kuna.

Na primjerima je još moguće vidjeti da je niža cijena prekrižena, a viša istaknuta kao 'akcija' na proizvod. Prizor je to koji se vidi na fotografiji koju nam je poslala čitateljica koja je željela ostati anonimna (podaci poznati redakciji). Još je jedna to u nizu trgovačkih prevara o kojima smo već pisali na portalu Dnevnik.hr.

Ima li kraja prevarama trgovaca: 'Gratis' koji to zapravo i nije

FOTO: Nevjerojatna bahatost trgovačkog lanca

FOTO: Bahatost trgovačkih lanaca - drugi dio!

No, to nije jedino iskustvo s prevarama u trgovini koje je primijetila čitateljica. Ona je, kaže, i sama jedno vrijeme radila kao trgovkinja i zna da često takve 'omaške' nisu slučajne.

'Iako ponekad trgovci jesu premoreni i može im se nesvjesno dogoditi ovakva greška, često se takve stvari rade namjerno, jer kupci uzmu račun i ni ne pogledaju ga. Kad izađu iz trgovine, bace ga, a kad dođu kući i shvate što se dogodilo, bez računa je prekasno', ispričala je čitateljica za Dnevnik.hr.

Ako ste i vi imate slične primjere možete nam ih poslati na moj.report@novatv.hr.

Sve fotografije čitatelja koje su nam stigle na redakcijski mail pogledajte u priloženoj FOTOGALERIJI.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook