Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Građani ljutiti

Ima li kraja prevarama trgovaca: 'Gratis' koji to zapravo i nije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Proizvod koji na sebi ima oznaku 'akcija' ne mora nužno biti i jeftiniji od onog u regularnoj prodaji. Pokazuju to i posljednji primjeri koji smo dobili od čitatelja.

Cijena hrane za mačke na kojoj stoji naljepnica '3+1 gratis', bila je veća od one na kojoj ista naljepnica nije stajala, a prodavao se, kako nam je napisao čitatelj, isti proizvod. Proizvod koji je bio označen naljapnicom '3+1 gratis' iznosio je 11,99 kuna, a samo policu niže stajao je isti proizvod po regularnoj cijeni, i to od 9,99 kuna.

Pročitajte i ovo Pacijenti u čekaoni Osigurajte se Nova odluka HZZO-a: Poskupile zdravstvene usluge za dio pacijenata Zgrada - 2 čeka se stambena strategija Mladi sve teže do prve nekretnine, reporter izračunao kad i što točno mogu kupiti

'Naime, išao sam kupiti hranu za mačku i vidio akciju 3+1 gratis. Naravno prvo to zagrabim i idem gledati cijenu, 11,99 kuna. I mislim, skupo je, idem dalje policu niže. Isti artikl, cijena 9,99 kuna, a na njemu nema naljepnice 3+1 gratis', napisao nam je čitatelj iz Rijeke.

>> FOTO: Nevjerojatna bahatost trgovačkog lanca

Objasnio nam je kako je razlika bila u preljepljenom bar kodu. 'Onaj proizvod na kojem je naljepljena nova naljepnica od barkoda i naljepnica od 3+1 gratis košta dvije kune više nego isti taj artikal od istog proizvođaca koji nema tu naljepnicu', pojasnio je ljuti čitatelj.

'Netko tko ne gleda cijenu, vidi 3+1 gratis, naravno prvo bi to uzeo i poklonio još dvije kune poreza na budale trgovini. Napominjem da ovo nije jedini artikal s tom blesavom akcijom, ta akcija je i na još jednom proizvodu do njega i ista stvar je tamo', požalio se čitatelj.

No nije on jedini. U redakciju nam je stiglo pismo još jednog ljutitog čitatelja. 'Prije otprilike mjesec dana sam u jednom trgovačkom lancu kupovao konzerve tune. Nije mi moglo promaknuti da pakiranje od 4 konzerve po 80g ima cijenu 43,99kn, a pakiranje od 4 konzerve po 80g + 2 gratis ima cijenu 72,99kn. Smatram da je takav način trgovanja lopovluk te me zanima imaju li trgovci pravo na takvo poslovanje', pita se naš čitatelj koji nam je poslao i svoje fotografije na moj.report@novatv.hr.

Ako ste i vi imate slične primjere možete nam ih poslati na moj.report@novatv.hr.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene