Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prepuni kontejneri

VIDEO Smeće polako zatrpava Trogir, stanovnici se žale na smrad

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Trogirski kontejneri prepuni su smeća s kojim već tjedan dana nemaju kamo pa se na pojedinim mjestima ni ne odvozi.

Kontejneri se danima ne prazne zbog zatvaranja odlagališta u Planom i zabrane splitskog gradonačelnika Ive Baldasara da Trogir i Makarska odlažu smeće u Splitu. Ipak, gradska jezgra se još uvijek uredno čisti.

Pročitajte i ovo Susjedi pale svijeće na ulazu zgrade u Makarskoj gdje je nakon sukoba s muškarcem preminula 73-godišnjakinja Čeka se nalaz obdukcije Napadač na ženu u Makarskoj dobro poznat policiji: Pogledajte što je napravio nevjenčanoj supruzi Slika nije dostupna Dolaze turisti, a grad pun smeća Zmajlović: Ako Trogir ne preuzme otpad iz Makarske ići će se na prisilne mjere

Trogirski gradonačelnik Ante Stipčić, zajedno s makarskim kolegom Tonćem Bilićem, koji ima isti problem, u ponedjeljak ima sastanak s ministrom zaštite okoliša Mihaelom Zmajlovićem. Od ministra će, zajedno sa splitsko-dalmatinskim županom Zlatkom Ževrnjom, tražiti pomoć jer ne mogu riješiti problem sami.

Vojska ponovno čisti smeće po ulicama Napulja

'Ne znam, bili su prije četiri dana, danima da nisu nikako bili, da nisu odvezli to. Grozno, puno to smrdi', žali se jedan od stanovnika Trogira.

Hoće li ti obalni gradovi uskoro izgledati kao Napulj koji je 2010. i 2011. godine, nakon zatvaranja lokalnog odlagališta, bio zagušen smećem, a u čišćenju su na kraju morali pomoći i vojnici.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene