Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prvi vinil

Profesorica i učenici stvorili glazbeni fenomen: "Potencijal među mladima je velik, sve kreće od pojedinca jer je sustav trom"

Aktualno Galerija Superval - 1 Superval - 1 Foto: DNEVNIK.hr Superval - 2 Superval - 2 Foto: DNEVNIK.hr Superval - 3 Superval - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Superval - 4 Galerija 1/4 >>
Učenici osnovnih škola dobili su priliku da se njihova glazba čuje na albumu zahvaljujući festivalu "Superval" koji je u pet godina održavanja okupio 400 mladih glazbenika. Sve je popratila reporterka Dnevnika Nove TV Slavica Parlov Horvat.

Profesorica matematike Ana Bajo prije nekoliko godina odvela je svoje učenike na koncert Partibrejkersa. I tako je krenulo njezino i učeničko glazbeno putovanje koje ih je dovelo do Supervala, festivala školskih i srednjoškolskih bendova. Početak i kraj priče je ljubav prema glazbi.

"Meni je glazba najbitnija stvar u životu zato što me puni dobrom energijom kada mi je teško te sam htjela i djecu usmjeriti u tom smjeru, da i oni imaju takvo nešto", rekla je profesorica Bajo, organizatorica festivala "Superval".

Zajedno s kolegicom osnovala je školski bend i onda ostvarila svoj i san svojih učenika, velike pozornice u koncertnim prostorima sa stotinama posjetitelja.

"Ideja je kroz Superval pružiti djeci iskustvo nastupa u profesionalnim klubovima sa profesionalnom opremom i da dožive tu koncertnu emociju koju ne mogu doživjeti unutar škole i nastupa na priredbama", objasnila je Bajo

"Za mene je Superval jedna super organizacija gdje mladi pokazuju svoje talente i sve što znaju", smatra učenica Kata Šubić.

"Mislim da je to jedan od rijetkih festivala koji djeci daje priliku", kaže Marica Šimić.

  Pročitajte i ovo Weekend.17 17 nam je godina tek Na Weekend.17 dolazi profesor sreće, kroničar medija i mnogi drugi svjetski poznati gosti

Snovi o profesionalnim karijerama postali su stvarnost jer su uz pomoć Ministarstva kulture izdali prvi vinil album.

"Na ploči je deset bendova i po bendu je jedna pjesma dakle deset pjesama i jako mi se svidjela ideja da je sve je to na vinilu jer je to jako popularno", zadovoljlna je Barbara Cvjetičanin iz benda "Željezne pilule"

"Mislim da jako puno znači ne samo za nas kao neke mlade bendove već za cijelu hrvatsku scenu koja nije više toliko prenapučena samo starijim formama, već se daju prilike mladim ljudima", smatra Matija Ivezić iz benda "DKD".

Superval postaje glazbeni fenomen kojim, zahvaljujući turnejama, diljem Hrvatske, od Valpova do Šibenika učenici osnivaju bendove, sviraju i žele biti dio festivala, a najbolji sudjeluju na internacionalnim festivalima poput INMusica.

Pročitajte i ovo Goran Šoštarić - 1 Goran Šoštarić Uhićivao je moćnike, a sada izrađuje jedinstvene skulpture i slike i svira u bendu Izvan zakona

"Već nakon dvije godine je priča eksplodirala, jako je puno djece koja sviraju, žele svirati i snimati i to je dokazalo da ne samo da je potencijal velik među mladima već da, ako se u nešto vjeruje, da se može napraviti promjena i onda kreće od pojedinca jer je sustav trom", primjetio je koncertni promotor i glazbeni manager Mate Škugor.

Ako vas je zainteresirala plodonosna scena školskih i srednjoškolskih bendova Hrvatske, mladi pozivaju da dođete u srijedu navečer na promociju albuma.

Kada se udruže talent, upornost i podrška sve je moguće. Tada i ostvarivanje velikih glazbenih snova postaje stvarnost, a to želimo našim mladima!

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene