Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Goran Šoštarić

Uhićivao je moćnike, a sada izrađuje jedinstvene skulpture i slike i svira u bendu Izvan zakona

Goran Šoštarić - 1
Goran Šoštarić - 1 Zvonimir Ćurić
Aktualno Galerija Goran Šoštarić - 1 Goran Šoštarić - 1 Foto: Zvonimir Ćurić Goran Šoštarić ART - 9 Goran Šoštarić ART - 9 Foto: Goran Šoštarić ART Goran Šoštarić - 2 Goran Šoštarić - 2 Foto: Zvonimir Ćurić Goran Šoštarić ART - 8 Goran Šoštarić ART - 8 Foto: Goran Šoštarić ART +8 Goran Šoštarić ART - 7 Galerija 1/13 >>
Osebujan kriminalist Goran Šoštarić izrađuje skulpture i stvara moćne slike, ali i svira gitaru u poznatom bendu Izvan zakona. Želja mu je što više se baviti umjetnošću, izlagati svoje skulpture i slike u galerijama i ostalim umjetničkim prostorima. Ovo je priča o njegovom radu.

Goran Šoštarić nekada je kao policajac uhićivao moćnike, a sada svojom umjetnošću i glazbom puni izložbene prostore i dvorane. Po struci je kriminalist, zaposlen u PU zagrebačkoj, no prije svega je osebujan umjetnik i gitarista čiji bend Izvan Zakona redovito puni showbizz rubrike.

Nedavno su on i njegov bend Izvan zakona gostovali na koncertu Danijele Martinović u Lisinskom, a također im je izašao novi spot za pjesmu Na kiši plešem.

Iako je Goran sudjelovao u mnogim kompleksnim kriminalističkim istraživanjima i uhićenjima, o svom poslu nerado priča, a naglasak stavlja na umjetnosti.

Goran izrađuje gitarske skulpture, personalizirani Book Art dizajn, ali i stvara nevjerojatne apstraktne slike. Njegov umjetnički raspon izražavanja je ogroman, a svoje slikovne motive i objekte gradi po vlastitom unutarnjem diktatu i bez vizualnih predložaka. Goran paralelno djeluje na više umjetničkih polja, a posljednjih nekoliko godina bilježi više samostalnih izložbi.

Njegovu umjetnost vole mnogi, a narudžbi ima iz mnogih zemalja. Svojedobno je dobio poziv da u madridskom Van Gogh Art Gallery izloži svoje radove, ali nažalost taj poziv nije mogao prihvatiti zbog obiteljskih i poslovnih obaveza.

Goran Šoštarić - 1 Goran Šoštarić ART - 4 (Foto: Goran Šoštarić ART)

Neke od njegovih značajnijih izložbi su u gradskoj galeriji Zabok, Music Biennale Zagreb, Varaždinskom HNK-u i zagrebačkim jazz klubovima. Njegova djela bila su izložena i u Policijskoj akademiji. 

Goran Šoštarić - 1 Goran Šoštarić ART - 8 (Foto: Goran Šoštarić ART)

Želja mu je što više se baviti umjetnošću, izlagati u galerijama i ostalim umjetničkim prostorima, no više se posvetiti i glazbi.

Zato je bio oduševljen kada mu je došao poziv od benda Izvan zakona. Njegov prijatelj Josip Plavić pitao ga je bi li svirao gitaru u njegovu bendu, a on je taj poziv i prihvatio. Intenzivno rade na novim pjesmama, gostuju na radio postajama, spotovi su im vani, a sada slijede live svirke.

U fotogaleriji pogledajte Goranov bogat umjetnički opus.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene