Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Festival knjiga

"Pazi, knjiga!": Rastući trend ulaska u svijet čarolije razveselio i djecu i autore

Aktualno Galerija Dijete s knjigom Dijete s knjigom Foto: Vijesti u 17 Festival knjige i književnosti Pazi knjiga! Festival knjige i književnosti Pazi knjiga! Foto: Vijesti u 17 Djeca čitaju knjige Djeca čitaju knjige Foto: Vijesti u 17 +0 Knjiga Galerija 1/4 >>
U knjižnice se učlanjuje sve više učenika, a uključenje najmlađih olakšavaju i manifestacije poput Festivala knjige i književnosti "Pazi, knjiga!"

Djeca i spisateljice družili su se u zagrebačkoj knjižnici Tina Ujevića na Festivalu knjige i književnosti ''Pazi, knjiga!''.

"Meni su enciklopedije najdraže. Zato što su velike i iz njih mogu puno toga saznati", podijelio je svoje iskustvo prvašić Lovro.

"Poanta je probuditi kod djece ljubav prema knjigama, prema slikovnicama, i povezati autore i djecu", objasnila je spisateljica i organizatorica Festivala Alma Pongrašić.

Prema PISA istraživanju, čitalačke kompetencije naših učenika su se poboljšale. Na 26. smo mjestu od 81 zemlje. Uz te ohrabrujuće vijesti učitelji poručuju:

"Naravno da je velika razlika između djece kojima roditelji čitaju i one kojima je to uskraćeno. Jer ta djeca su već upoznata s načinom čitanja i ušli su u svijet čarolije knjige", rekla je učiteljica OŠ Kralja Tomislava Dorotea Lovjer.

Pročitajte i ovo Provjereno: Bibliobus - 5 Na kotačima Svaki dan vozi stotine kilometara, ali nije profesionalni vozač: Pogledajte zašto se Anti djeca najviše vesele

"Čitanje je bitno i za razvoj govora. Oni su elokventniji pa danas-sutra znaju reći što žele, za razliku od djece koja ne čitaju pa se teže izražavaju, onda teže izražavaju svoje osjećaje. A to je jako bitno da znaju reći kako se osjećaju", rekla he knjižničarka Marina Osrečki.

A što i zašto čitaju djeca i mladi, pogledajte u videu.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene