Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dojava građana

Fekalno onečišćenje mora u Rijeci dubrovačkoj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Po prvim rezultatima analize uzoraka mora na području mjesta Sustjepana u Rijeci dubrovačkoj do daljnjega se ne preporučuje kupanje na tome području zbog prisutnosti mikrobioloških organizama koji upućuju na fekalno onečišćenje.

O tom onečišćenju mora u Dubrovačkoj županiji javnost je izvijestio Županijski operativni centar za provedbu plana i intervencija kod iznenadnog onečišćenja mora u toj županiji.

Pročitajte i ovo Plaže prepune turista, ilustracija - 3 Više od milijun turista Unatoč paprenim cijenama, hrvatske plaže su pune turista: "Pogledam sunce, pogledam more, vidim valove i drugo mi apsolutno ništa ne treba" Slika nije dostupna Čekaju se daljnje upute Oprez, kupači! More na plaži na otoku Koločepu onečišćeno fekalijama

Kako je priopćeno iz Ureda za odnose s javnošću Dubrovačko-neretvanske županije, uzorci mora uzeti su zbog jučerašnje dojave građana da je u akvatoriju Rijeke dubrovačke onečišćeno more.

Uzorke mora na četiri lokacije duž vodotoka Rijeke dubrovačke uzeli su djelatnici Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije i Instituta za more i priobalje Sveučilišta u Dubrovniku. Prvi nalazi uzoraka mora u Sustjepanu ukazuju na onečišćenje, a analiza se nastavlja. (Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene