Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Omanja skupina facebook prosvjednika došla je u utorak navečer pred Županijski sud u Zagrebu kako bi izrazila protivljenje odobravanju jamčevine bivšem šefu zagrebačkog Holdinga Slobodanu Ljubičiću.


U facebook pozivu izrazili su nezadovoljstvo sudskom odlukom jer se „radi o visokom gradskom dužnosniku koji je nakon ostavke položio 2,4 milijuna kuna i tako si kupio slobodu, a time i mogućnost pritiska na preostale svjedoke.“

Vezani članci Prosvjed u Mjanmaru 01 Kaos u Mjanmaru: Na ulicama oklopna vozila, vojska pucala na prosvjednike Prosvjed poduzetnika u Zagrebu - 1 Udruga Glas poduzetnika kažnjena s 20.000 kuna zbog prosvjeda: ''Naravno da Markotić neće dobiti nikakvu kaznu!"

Nekoliko desetaka prosvjednika okupilo se na središnjem zagrebačkom trgu, s koga se, noseći transparente zaputila do obližnjeg Županijskog suda. Pred zgradom Suda su nekoliko puta zazviždali i prema sudu uputili povike.

Nosili transparente s natpisima „Za Zagreb bez mafije“, „Javni poslovi nisu privatni poslovi“, „Otkud 2,4 milijuna kuna?“, "Zapošljavanje bez stručne spreme: uzaludno školovanje“, „Kriminalni holding“, „Jesu li preostali svjedoci sigurni?“ i slične.

Na pitanje što slijedi nakon večerašnjeg prosvjeda, nositelj čelnog transparenta kazao je da nemaju ništa određeno u planu i da će sačekati reakcije javnosti i sudionika društvenih mreža. Sad ćemo na neku pivu, odgovorio je.

Tijekom šetnje sudionici su pričali o iskustvima i izražavali nezadovoljstvo radom pravosuđa, koje je, po njima, omogućilo pljačku tvornica i drugih javnih dobara.

"Kći mi ima svršen fakultet i 35 godina, a dana jednog nije radila. I kaj ti mladi moreju u našoj državi?", govorila je gospođa koja za sebe kaže da je sretna je imala gdje raditi. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook