Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kako trgovati cijenom dionica farmaceutskih tvrtki

Evo koliko su cijene dionica farmaceutskih tvrtki skočile u 2021

PR
PR Foto: PR
Postoji jedan sektor koji je vrlo dobro prošao tijekom Covid-a, a to su proizvođači cjepiva. Pfizer, Moderna, Astrazeneca i Johnson & Johnson – dionice svih navedenih tvrtki su porasle.

Fortrade, za sve koji su zainteresirani naučiti kako od svoje kuće trgovati cijenom dionica Pfizera i Moderne (takozvani financijski ugovor za razliku, engl. CFD) ili jednostavno žele proširiti svoje znanje, pripremio je besplatni vodič “Kako trgovati cijenom dionica farmaceutskih tvrtki”. Vodič je prilagođen svim razinama znanja i možete ga preuzeti preko linka ispod.

Besplatni vodič “Kako trgovati cijenom dionica farmaceutskih tvrtki” preuzmite ovdje.

PR PR Foto: PR

U uvjetima kada svjetske vlade sve više vrše pritisak na ljude u svrhu cijepljenja, pojavila se nova tvrtka u ovom sektoru - američka farmaceutska tvrtka Novavax, koja još uvijek nije uspjela izaći iz sjene divovskih farmaceutskih tvrtki koje dominiraju industrijom. Čini se da će se to promijeniti s Novavax-ovim Covid cjepivom, čija učinkovitost iznosi oko 90%, što je blizu onih koje proizvode Pfizer i Moderna. Novavax zaostaje za Pfizerom i Modernom u dobivanju odobrenja i predstavljanja na tržištu, no tvrtka vjeruje da postoji veliki prostor za cjepivo koje je jedno od najučinkovitijih i ne sadrži novu mRNA tehnologiju koja neke od onih koji sumnjaju u cjepiva brine. Investitori se nadaju da će, kako tvrtka prolazi kroz isti proces kao i Moderna, ponoviti iznenađujuće rezultate Moderne. Ovogodišnja cijena dionica Moderne skočila je preko 300%.

Novavax-ova cijena dionica već je ove godine porasla za 122%. Ali nisu samo investitori ti koji vjeruju u tvrtku. Japan je već pristao kupiti 150 milijuna doza. Vrijeme će pokazati hoće li Novavax uspjeti ponoviti uspjeh Moderne.

Besplatni vodič “Kako trgovati cijenom dionica farmaceutskih tvrtki” preuzmite ovdje.

Izvori: Reuters, Marketwatch

CFD-ovi su složeni instrumenti i imaju visok rizik od brzog gubitka novca zbog financijske poluge. 80% računa malih ulagatelja izgubi novac tijekom trgovanja CFD-ovima. Trebali biste razmotriti razumijete li kako CFD-ovi funkcioniraju te možete li si priuštiti preuzimanje visokog rizika od gubitka novca. Budite svjesni: možete izgubiti sve, no ne više od salda na računu za trgovanje. Ti proizvodi možda nisu prikladni za sve klijente, stoga svakako morate biti sigurni da razumijete rizike i potražiti neovisan savjet. Ovaj materijal ne predstavlja ponudu ili zahtjev za transakcijom u bilo kojem financijskom instrumentu. Fortrade odbacuje svaku odgovornost za bilo kakvu uporabu ovih informacija, kao niza bilo kakve posljedice koje nastanu kao posljedica uporabe ovih informacija. Ne daju se bilo kakva jamstva točnosti ili potpunosti tih informacija te, stoga, svaka osoba koja djeluje na temelju tih informacija, čini to u potpunosti na vlastiti rizik. Informacije na ovom web-mjestu nisu namijenjene za stanovnike Sjedinjenih Država, Belgije ili Francuske i nisu zamišljene da budu distribuirane ili korištene od strane bilo koje osobe, u bilo kojoj državi ili jurisdikciji u kojima bi takva distribucija ili upotreba bila u suprotnosti s lokalnim zakonima ili regulativom.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene