Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Planirano i odobreno'

Evo kako su iz Vlade objasnili premijerov let na Krk

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vlada je poslala priopćenje vezano za putovanje premijera Zorana Milanovića vladinim zrakoplovom na Krk.

Nakon što je premijer Zoran Milanović službenim automobilom doputovao u posjet Bosni i Hercegovini, iz posjeta susjednoj državi vratio se službenim zrakoplovom iz Sarajeva u Hrvatsku, sletjevši u Zračnu luku Rijeka.

Pročitajte i ovo Tonino Picula, zastupnik u EU parlamentu Kriva taktika Picula otvoreno o Milanovićevoj sudbini: "Potrebna je promjena na Pantovčaku" Akrobatski let Krila Oluje i Red Arrows nad Zadrom akrobacijski letovi Letačke skupine Krila Oluje i Red Arrows danas lete iznad jedne županije

'Zrakoplov je korišten za službene potrebe, sukladno Uredbi o direkciji za korištenje službenih zrakoplova. Let je unaprijed planiran i odobren na toj relaciji', priopćili su iz Vlade.

Dodaju kako je prosječan trošak sata leta tog zrakoplova 3.300 dolara (oko 18.000 kuna) odnosno za jučerašnju razliku u dužini leta od 17 minuta iznosi oko 935 dolara (oko 5.300 kuna).

>> Krk: Milanović vladinim zrakoplovom stigao u privatni posjet

'Naime, let Sarajevo-Zagreb kraći je za dvije minute od leta Sarajevo-Rijeka, dok let s Krka do Zagreba traje 15 minuta. Obzirom da predsjednik Vlade u BiH nije putovao zrakoplovom već službenim automobilom, troškovi puta su samim time smanjeni (samo troškovi noćenja i dnevnica za četiri člana posade iznosili bi oko 800 €). Toliko bi u gruboj procjeni iznosili i troškovi osiguranja trase, prijevoza i pratnje predsjednika Vlade cestovnim putem iz Zagreba na Krk, te je obzirom na istovjetnost troškova i činjenicu da je predsjednik Vlade štićena osoba, odabrana ova ruta, sukladno provedbenom planu o kojem odlučuje nadležna Uprava za posebne poslove sigurnosti MUP-a', ističe se u priopćenju.

Dodaju kako je u prvih šest mjeseci ove godine, službeni zrakoplov korišten za 30 putovanja, odnosno ukupno 65 puta. Od toga je zrakoplov 19 puta korišten za potrebe Predsjednika Republike, isto toliko puta za potrebe predsjednika Vlade RH, te 12 puta za potrebe Hrvatskog sabora.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene