Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Velika kriza s kojom se svijet, pa tako i Hrvatska suočava, potaknula je tri mlada entuzijasta da pokrenu platformu koja bi poslodavcima trebala pomoći da lakše pronađu zaposlenike, a svima onima kojima to treba, da lakše dođu do izvora zarade.


Od malih poslova do velikih projekata - sve se to može ponuditi na komunikacijskoj platformi Sajt.hr koju su osmislila tri mlada Hrvata - Jurica Sevšek, Bernad Dragičević i Miroslav Ćosić. Riječ je o platformi koja je usmjerena na nezavisne zaposlenike, freelancere i outsourcing, ali i na sve ostale koji traže neki izvor zarade. Cilj platforme je lakše povezivanje poslodavaca i posloprimaca, koji klikom miša mogu vidjeti što se trenutno na tržištu nudi.

Vezani članci Robert Golob Slovenija planira izgraditi plinovod kako bi susjednoj državi pomogla smanjiti ovisnost o ruskom plinu Olaf Scholz u Rusiji Naslijedio je Mutti i preživio galopirajuću ekonomsku krizu, rat i nezadovoljne partnere: "Još se pokušava snaći, ali nema njezino iskustvo"

>> Porasla ponuda sezonskih poslova na Jadranu!

'Ideja je nastala tijekom rasprave koja je bila potaknuta globalnom ekonomskom krizom i suočavanjem s bespućima traženja posla. Raspravljali smo na koji način možemo biti proaktivni sudionici rješenja problema, a ne samo pasivni akteri koji provode vrijeme žaleći se kako život nije pravedan i kako živimo u krivoj državi. Na kreiranje ideje utjecale su naravno i priče naših prijatelja koji nikako nisu uspijevali naći posao nakon završenog fakulteta', kazao je Jurica, jedan od voditelja projekta. Ono što ove mlade ljude brine je trenutna situacija u Hrvatskoj.

Sistem traženja poslova i zapošljavanja smatraju tromim i neprilagođenim. 'Situacija u zemlji je sve samo ne bajna, a ne vidimo da stvari idu na bolje. Krajnje je vrijeme da i Hrvati shvate kako je budućnost komunikacije 'on line' i da kao ,uskoro, zemlja Europske unije moramo pratiti trendove na globalnom tržištu. Poslovanje više nije striktno vezano uz poslovni prostor, odnosno, poslovni prostor postaje globalnim i fleksibilnim', dodao je Jurica.

Kako bi se lakše organizirali, osnovali su i 'Udrugu za promicanje zapošljavanja' koja za cilj ima povezati poduzetnike i kreativne pojedinace u svrhu promicanja zapošljavanja mladih, osoba s invaliditetom i svih ostalih subjekata koji su u potrazi za poslom i/ili izvođačem radova. Nadaju se da će svoj projekt uspjeti prezentirati obrtnicima, malim i srednjim poduzetnicima kao jedno od rješenja na izazove koje im pruža kriza. 'Sigurni smo da će s vremenom korisnici prepoznati naš trud da im budemo pomoć u kapitaliziranju stečenih znanja i sposobnosti', kazao je Jurica.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju