Zbog prijetnje bombom u srijedu oko 13 sati evakuirana je zgrada Hanza Medije u Koranskoj ulici Zagrebu.


Svi zaposlenici zgrade izašli su oko 13 sati jer je u odjel ''Osmrtnice'' Jutarnjeg lista stigla prijetnja bombom.

Vezani članci Ivica Ivić (Foto: Marko Prpic/PIXSELL/Ivica Ivić) Uhićen muškarac koji je postavio 2,5 kilograma eksploziva u automobil poduzetnika i bivšeg boksača Policijska traka/ilustracija (Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL) Drama u Zagrebu: U automobilu na Samoborskoj cesti pronađena eksplozivna naprava

Policija je stigla oko 13:15. Pretraživali su zgradu. No dojava o bombi bila je lažna. Zaposlenici su se vratili u zgradu nešto prije 15 sati. 

Zbog dojave o bombi prije dva dana evakuirana je i zgrada Slobodne Dalmacije, novina u vlasništvu grupe Hanza Media. Dojava da je bomba podmetnuta stigla im je oko podneva. Policija je izvijestila da je oko 13:30 završen protueksplozijski pregled te da nikakva eksplozivna naprava nije pronađena u zgradi.

Devet dana prije dojave o bombi u skladištu Slobodne Dalmacije izbio je požar koji su vatrogasci uspjeli lokalizirati za četrdesetak minuta.

Iako je tada očevidom utvrđeno da je požar izazvan iskrenjem od varenja u radionici, osoba koja je poslije telefonski zaprijetila rekla je da ni taj požar nije bio slučajan.

 

Uskoro više...