Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ništa nije pronađeno

Zbog prijetnje bombom evakuirana zgrada Slobodne Dalmacije: "Postavio sam bombu, ni onaj požar nije bio slučajan"

Zbog prijetnje bombom evakuirana zgrada Slobodne Dalmacije u Splitu (Foto: Slobodna Dalmacija)
Zbog prijetnje bombom evakuirana zgrada Slobodne Dalmacije u Splitu (Foto: Slobodna Dalmacija) Foto: Slobodna Dalmacija
Evakuirana je zgrada Slobodne Dalmacije zbog dojave da je podmetnuta bomba. Zasad nepoznat muškarac telefonom je zaprijetio da je u zgradi postavljena eksplozivna naprava, a rekao je da ni požar od prije nekoliko dana nije bio slučajan. Policija je zgradu pretražila i naknadno izvijestila da nije pronađena eksplozivna naprava.

U redakciju Slobodne Dalmacije oko podneva stigla je dojava da je podmetnuta bomba, nakon čega je evakuirana cijela zgrada. Policija je izvijestila da je oko 13:30 završen protueksplozijski pregled te da nikakva eksplozivna naprava nije pronađena u zgradi.

Pročitajte i ovo Evakuacija suda u Splitu stigla anonimno Evakuiran Županijski sud u Splitu zbog dojave o bombi, policija objavila da je bila lažna Ilustracija lažna dojava Splitska policija prijavila dvoje djece: Zbog njihove spačke pola grada je bilo blokirano

Svi djelatnici su za vrijeme pretraživanja izašli ispred zgrade koja se nalazi u samom središtu Splita i čekali da policija završi pregled.

Jadran Kapor, glavni urednik Slobodne Dalmacije, rekao nam je da im je prijeteći poziv stigao od nepoznatog muškarca i da su ga ozbiljno shvatili.

"Svi smo napustili zgradu. Policija je došla i zatvorila pristup oko naše zgrade. Čekamo da policajci sa psom pretraže sve prostorije pa da vidimo što ćemo dalje", rekao nam je Kapor.

Ovo je drugi incident koji se dogodio u poznatom dnevnom listu. Prije devet dana u skladištu Slobodne Dalmacije izbio je požar koji su vatrogasci uspjeli lokalizirati za četrdesetak minuta. 

Iako je tada očevidom utvrđeno da je požar izazvan iskrenjem od varenja u radionici, osoba koja je sada telefonski zaprijetila rekla je da ni taj požar nije bio slučajan. 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene