Zbog prijetnje bombom evakuirana zgrada Slobodne Dalmacije u Splitu (Foto: Slobodna Dalmacija)
Zbog prijetnje bombom evakuirana zgrada Slobodne Dalmacije u Splitu (Foto: Slobodna Dalmacija) Foto: Slobodna Dalmacija

Evakuirana je zgrada Slobodne Dalmacije zbog dojave da je podmetnuta bomba. Zasad nepoznat muškarac telefonom je zaprijetio da je u zgradi postavljena eksplozivna naprava, a rekao je da ni požar od prije nekoliko dana nije bio slučajan. Policija je zgradu pretražila i naknadno izvijestila da nije pronađena eksplozivna naprava.


U redakciju Slobodne Dalmacije oko podneva stigla je dojava da je podmetnuta bomba, nakon čega je evakuirana cijela zgrada. Policija je izvijestila da je oko 13:30 završen protueksplozijski pregled te da nikakva eksplozivna naprava nije pronađena u zgradi.

Vezani članci Avion Lufthanse, ilustracija (Foto: AFP) Uzbuna na beogradskom aerodromu: Zbog dojave o bombi iz aviona evakuirano 135 putnika i članova posade Slika nije dostupna U Zagrebu dojava o sumnjivom predmetu - utvrđeno da nema opasnosti

Svi djelatnici su za vrijeme pretraživanja izašli ispred zgrade koja se nalazi u samom središtu Splita i čekali da policija završi pregled.

Jadran Kapor, glavni urednik Slobodne Dalmacije, rekao nam je da im je prijeteći poziv stigao od nepoznatog muškarca i da su ga ozbiljno shvatili.

"Svi smo napustili zgradu. Policija je došla i zatvorila pristup oko naše zgrade. Čekamo da policajci sa psom pretraže sve prostorije pa da vidimo što ćemo dalje", rekao nam je Kapor.

Ovo je drugi incident koji se dogodio u poznatom dnevnom listu. Prije devet dana u skladištu Slobodne Dalmacije izbio je požar koji su vatrogasci uspjeli lokalizirati za četrdesetak minuta. 

Iako je tada očevidom utvrđeno da je požar izazvan iskrenjem od varenja u radionici, osoba koja je sada telefonski zaprijetila rekla je da ni taj požar nije bio slučajan.