Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ISTRAGA U TIJEKU

VIDEO Zbog dojave o bombi evakuirane tri zagrebačke škole i vrtić: Dojavitelj uhićen i priveden

Osnovna škola Augusta Šenoe na Selskoj cesti u Zagrebu zaprimila je dojavu o bombi. Nedugo nakon toga, stigle su dojave o bombi u još dvije zagrebačke škole. Policija je uhitila osobu za koju se vjeruje da je zaslužna za lažne dojave.

Nakon što je u ponedjeljak prije 13 sati zaprimljena dojava o bombi u Osnovnoj školi Augusta Šenoe u Selskoj ulici u Zagrebu, škola je evakuirana.

Iz policije su nam potvrdili kako su dojavu o mogućoj eksplozivnoj napravi zaprimili oko 12:40. No, potvrdili su nam i da je nalaz negativan, odnosno da bombe nije bilo.

Osim toga, evakuiran je i obližnji vrtić, a djeca su prebačena do centralnog objekta. "Zvali su nas iz vrtića da je stigla dojava o bombi. Djeca su spavala. Prebacili su ih u drugi objekt", kazala nam je majka jednog djeteta.

Naknadno su dojave o bombi stigle i iz još dvije zagrebačke osnovne škole. Riječ je o Osnovnoj školi Horvati, u sklopu koje se također nalazi vrtić, te o Osnovnoj školi Matije Gupca.

U tijeku je očevid.

Policijsko priopćenje

O dojavama se oglasila i policija, čije priopćenje prenosimo u cijelosti.

"U kratkom vremenu između 12:35 i 13:20 sati, Policijska uprava zagrebačka putem svoje e-mail adrese zaprimila je dojave o mogućim postavljenim eksplozivnim napravama na četiri lokacije i to u tri obrazovne ustanove na području Trešnjevke (Selska cesta, Horvačanska i Davorina Bazjanica) te jednoj zdravstvenoj ustanovi na području Centra (Klaićeva).
 
Policija svaku zaprimljenu informaciju ili dojavu o mogućim postavljenim eksplozivnim napravama, uzima krajnje ozbiljno i s oprezom te se žurno obavljaju provjere na terenu, a tako je bilo i u ovim konkretnim slučajevima.
 
Odmah po zaprimanju dojava, policijski službenici su žurno i bez odgode krenuli na mjesto događaja, obavili pregled te nisu potvrdili istinitost zaprimljenih dojava, dakle radilo se o lažnim dojavama.
 
Maloljetna osoba koja se dovodi u svezu s tim lažnim dojavama, nešto prije 15 sati u prisutnosti majke privedena je u službene prostorije policije zbog utvrđivanja svih okolnosti i provođenja kriminalističkog istraživanja", priopćili su iz policije.

Podsjetimo, dojava o bombi u Osnovnoj školi Horvati stigla je i prošloga četvrtka. Na koncu se ispostavilo da je dojava bila lažna.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene