Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Argumenti euroskeptika

Euroskeptici: EU se raspada, pa nam ni ne treba

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Euroskeptika je manje, ali sudeći po posljednjem istraživanju NOVE TV uoči referenduma, oni su protiv i većinom zbog stanja u samoj Uniji.

Tako njh 32 posto misli da je EU pred raspadom i nema smisla ulaziti u Uniju, 28 posto je protiv jer misle da građani ne znaju posljedice, nemaju informacije. Svaki četvrti protivnik ulaska u Uniju misli da će stranci pokupovati naše nekretnine, zemljišta i poduzeća. 23 posto građana misli da ćemo izgubiti suverenitet ili da će drugi odlučivati o nama. 17 posto ispitanika misli da Hrvatska još nije spremna, a njih 14 posto misli da će biti lošiji životni standard.

Pročitajte i ovo Hrvoje Krešić U Dnevniku Nove TV Ne propustite posljednje i najrelevantnije predizborno istraživanje Slika nije dostupna Najveći eurofili Pogledajte gdje se glasovalo 100% ZA Europsku Uniju!

Među argumentima protiv ulaska je i iracionalna teza, a trenutačno je podupire 9 posto ispitanika, da u Uniju ne treba ući jer ćemo tako biti opet u istoj državi sa Srbijom.

GRAĐANI ODAVNO ODLUČILI – KAMPANJA NEBITNA

Iako posljednjih dana slušamo puno razloga da se sve trebalo odgoditi, da kampanja nije dobra, da ljudi ništa ne znaju, istraživanje NOVE TV pokazuje suprotno.

Naime, 28 posto građana odluku je donijelo prije više od 5 godina, njih 11 posto odlučilo se prije više od dvije, a njih 15 posto prije više od godinu dana. U posljednjih godinu dana odluku je donijelo 28 posto građana. A u posljednjih 30 dana njih 9,3 posto.

Predsjednik Ivo Josipović obratio se građanima još jednom prije referenduma i pozvao ih da glasaju za ulazak u Europsku uniju. Cijelo obraćanje predsjednika pogledajte ovdje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene