Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U stožeru ‘Pokreta za Hrvatsku-NE u EU’, koji se protivi hrvatskom ulasku EU, zavladalo je razočaranje nakon objave prvih neslužbenih rezultata DIP-a.


Članovi tvrde da je referendum prošao u nedemokratskom ozračju i da nije održana kvalitetna javna rasprava, a u medijima se mogla čuti samo jedna strana koja zagovara pristup Hrvatske u EU.

Predsjednik Akcije za bolju Hrvatsku Željko Sačić izjavio je da je posebice nezadovoljan odazivom birača, što je prema njegovim riječima ‘posljedica ispiranja mozga hrvatskih građana kroz medije’.

Vezani članci Slika nije dostupna VIDEO Euroskeptici izazvali nerede na Trgu; policija privela nekoliko njih Slika nije dostupna Euroskeptici najavili prosvjed za subotu i tužbu protiv Vesne Pusić

>> Hrvatska rekla 'Da' Europskoj uniji

Promjene Ustava koje su bile provedene uoči referenduma ocijenio je veleizdajom dodavši da ćemo ulaskom u EU izgubiti nacionalni suverenitet i nacionalna bogatstva.

Marijan Bošnjak iz stranke Jedino Hrvatska također je rekao da nije bilo kvalitetne javne rasprave jer se samo jedna strana financirala velikim sredstvima hrvatske vlade i EU-a, a ta je strana bila za ulazak Hrvatske u EU.

‘Oni koji su bili za očuvanje nacionalnog suvereniteta nisu dobili ni lipe’, rekao je Bošnjak ocijenivši da ga rezultati referenduma ne iznenađuju.

‘Niski odaziv birača mora biti ozbiljno upozorenje političkim elitama’, smatra Bošnjak. Prema njegovim riječima logično bi bilo ponoviti referendum ukoliko konačni odaziv birača bude ispod 50 posto.

‘Jasno je da odaziv ispod 50 posto birača u ovoj povijesnoj odluci ne može biti legitiman za odluku’, rekao je Bošnjak i dodao kako misli da je potrebno ponoviti referendum kako bi se u narodu, u ovako povijesnom trenutku, mogla provesti otvorena i demokratska javna rasprava, koje po njegovu mišljenju nije bilo. (Hina)