Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Htjeli skinuti zastavu EU

VIDEO Euroskeptici izazvali nerede na Trgu; policija privela nekoliko njih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Do 19 sati pušteni su svi privedeni koji su na današnjem skupu protivnika ulaska Hrvatske u EU pokušali skinuti zastavu EU.

Na Trgu bana Josipa Jelačića održan je prosvjed protiv ulaska Hrvatske u Europsku Uniju u organizaciji Pokreta za Hrvatsku- NE u EU.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pozvali da se glasa protiv EU Euroskeptici najavili prosvjed za subotu i tužbu protiv Vesne Pusić Slika nije dostupna Ne u EU Euroskeptici počeli slati anti EU SMS-ove

Na početku skupa se okupljenima obratio predsjednik udruge Pravednik  Natko Kovačević nazvavši vlast komunističkom oligarhijom.

Rekao je kako su ga policajci legitimirali te mu pokušali onemogućiti dolazak na skup, a na pokušaj legitimacije nekih sudionika skupa požalili su se i građani.

>>Sučelili smo teze euroskeptika i Ministarstva vanjskih poslova

Dio okupljenih posvađao se s redarima, no većih sukoba nije bilo.

Nakon Kovačevića okupljenima se obratio Dražen Keleminec iz A-HSP-a te pozvao građane da glasuju protiv ulaska Hrvatske u EU. Zatim ih je pozvao da skinu sve zastave EU koje se nalaze u Zagrebu, počevši s onima koje se nalaze na samome Trgu.

>>Na splitskoj rivi osvanula plava fotelja: 'Ne damo Hrvatsku za fotelju'

Nakon pokušaja skidanja zastave EU intervenirala je policija koja je privela nekoliko prosvjednika. Među privedenima su bili Ivan Pernar, Natko Kovačević, Marko Francišković i Dražen Keleminec.

Zagrebačka policija potvrdila je da su do 19 sati pušteni svi privedeni koji su na današnjem skupu protivnika ulaska Hrvatske u EU pokušali skinuti zastavu EU i sprječavali policiju te da će protiv njih biti podnesene prekršajne prijave redovnim putem. Policija je potvrdila i da je svima privedenima koji su zatražili liječničku pomoć ona i pružena.

>>'Hrvatskom neće vladati Europska unija, upravo suprotno!'

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene