Obavijesti Video Pretražite Navigacija
za Dnevnik Nove TV

Bivši ministar graditeljstva Ivan Paladina o odlasku iz Vlade i istrazi: "Nikakva šteta društvu nije napravljena"

Aktualno Galerija Ivan Paladina Ivan Paladina Foto: Davor Pongracic/Cropix Ivan Paladina Ivan Paladina Foto: Davor Pongracic/Cropix Istraga protiv bivšeg ministra Paladine - 5 Istraga protiv bivšeg ministra Paladine - 5 Foto: DNEVNIK.hr Istraga protiv bivšeg ministra Paladine - 4 Istraga protiv bivšeg ministra Paladine - 4 Foto: DNEVNIK.hr +6 Istraga protiv bivšeg ministra Paladine - 3 Galerija 1/11 >>
Protiv Ivana Paladine, nekadašnjeg ministra graditeljstva u Vladi Andreja Plenkovića, Županijski sud u Zagrebu odobrio je pokretanje istrage. Tražio ju je Institut građevinarstva Hrvatske, tvrtka kojoj je nekoć Paladina bio na čelu. Iako priča nije vezana za njegov ministarski mandat, odjeka iz politike nije nedostajalo. Paladina govori ekskluzivno za Dnevnik Nove TV.

250 tisuća eura. Za toliki je iznos, tvrdi IGH, Ivan Paladina sa još dva člana Uprave oštetio tvrtku kada je prodao nekretnine u vlasništvu tvrtke u Zagrebu. Pritom ih se, kažu, prodalo 2016. godine temeljem procjene vrijednosti rađene 2012. godine. Paladina sve demantira i podsjeća da su sve dosadašnje prijave protiv njega odbacivane.

"Radi se o prodaji posljednjih preostalih garažnih parking mjesta u jednoj zgradi koju je IGH gradio 2008. godine, dakle davno prije nego sam ja postao predsjednik Uprave", kaže Paladina reporteru Dnevnika Nove TV Hrvoju Krešiću. 

I baš zato jer ih se nakon dugo vremena konačno uspjelo prodati, vjeruje da je napravio dobar posao. 

"Vjerovnik, založni vjerovnik kome su svi ti novci otišli i kome bi otišli i da je bila postignuta veća cijena je konačno cijeli dug prema IGH-u otpisao, tako da nikakva šteta društvu nije napravljena", tvrdi.

No iako je ova priča - koja tek treba dobiti epilog - iz vremena dok Paladina nije bio ni blizu Vlade, u politici se opet postavljalo staro pitanje zašto je Plenković u Vladu uopće pozvao osobu koja za sobom vuče različite sudske prijave i neriješene situacije. U HDZ-u kao da su ostali bez riječi.

"Ne znam, ja sam to nešto vidio isto tako u medijima, ali ovdje vi govorite nešto njegovo privatno, o tome doista ne znam ništa", kaže ministar Gordan Grlić Radman.

Pročitajte i ovo Snimka ispaljivanja rakete u pojasu Gaze Iz minute u minutu Izraelci objavili novu snimku napada na bolnicu, Netanyahu: "Svijet danas zna istinu". Erdogan se obrušio na Zapad: "Dolijevaju ulje na vatru"

Znatno rječitiji ipak u oporbi.

"Sve smo to iznosili kad, prije godinu i pol kad ga se biralo u Saboru. Naravno, bilo bi nam draže da je odmah pokrenuta istraga, ali eto, neka je barem sad", poručuje Sandra Benčić iz Možemo!.

Samom Paladini je drago da više nije ministar. Ne vjeruje ni da je netko ovo sad namjerno izvukao iz ladice.

"Ja vam u te stvari previše ne vjerujem u nekakve sad moćne ljude u pozadini. MOžda je samo neka proceduralna pogreška. Sigurno da je mojoj obitelji sada lakše, a i onda bi im bilo lakše, da nisam ministar".

I da se može posvetiti privatnim bitkama, koje ga očekuju.
 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene