Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Traže izvanrednu sjednicu EU

Đapić: Mesić mora odgovarati zbog izdaje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Anto Đapić je na novinskoj konferenciji u Zadru u vezi kazne generalima Mladenu Markaču i Anti Gotovini rekao da bivši predsjednik Stjepan Mesić mora odgovarati zbog izdaje jer je predao brijunske transkripte.

Đapić kaže da je Hrvatska 70 godina živjela pod hipotekom NDH i da nam ne treba nova hipoteka.

Pročitajte i ovo Davanje napojnica - 3 Gotovina i dalje caruje Dva mjeseca od novog pravila: "Bilo je normalno uzeti sa stola i staviti u džep, ali došlo je do promjene" Ilustracija Potrošačka prava Građani u Njemačkoj sve teže dolaze do gotovine: Plaćate li radije kešom ili karticom?

'Hrvatska je u pravnom i političkom ratu. Trebamo se zapitati je li nam cilj očuvanje digniteta države ili ulazak u EU. Hrvatska je skinula gaće i rekla dodaj još', poručio je Ante Đapić.

Đapić kaže da se dogodilo ono na što je HSP 1 godina upozoravao, te su razočarani presudom ali nisu iznenađeni.

>> Gotovina je nazvao obitelj, bio je ljutit, ali nikako ne želi prosvjede

>> Pakoštane: Palili gume i kontejnere, blokirali ceste kamenjem i granama

Sinoć je održana izvanredna sjednica stranke na kojoj su donijeli devet točaka koje odmah treba poduzeti kako bi sačuvali dostojanstvo i državnost.

Točke su: trenutno raspisivanje izbora, trenutno povlačenje hrvatskih veleposlanika iz zemalja EU na konzultacije, pozvati veleposlanike EU na sastanak u Vladu, Tražiti izvanrednu sjednicu Vijeća sigurnosti UN-a, formirati istražno saborsko povjerenstvo koje će utvrditi odgovornost za izdaju oko predaje brijunskih transkripata, trenutno stopirati pregovore s EU do kraja ove krize, ukinuti zakon o oprostu i pokrenuti postupke za zločine nad Hrvatima, saborska odluka o puštanju na slobodu iz hrvatskih zatvora, trenutno proglašenje isključivog gospodarskog pojasa u Jadranu.

HSP u ponedjeljak u 12 sati počinje s peticijom za ovih devet točaka. Pozivaju sve stranke i udruge da se priključe ovoj akciji.

Đapić je istaknuo da nije problem Haag već hrvatska politika. 'Sramotno je da Savo Štrbac likuje, umjesto da je u zatvoru', rekao je Đapić.

 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene