Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bivši poslovni partneri

Oteli ga, zatočili i prijetili: Zadranin im u strahu za život prepisao nekretninu

Novac
Novac Foto: Dnevnik Nove TV
Dvojica muškaraca, u dobi od 51 i 41 godinu, 40-godišnjaku su prijetila te ga uz prijetnju vatrenim oružjem zatočila u kući na zadarskom području gdje su od njega iznuđivali novac i natjerali ga da 51-godišnjaku prepiše nekretninu na području Zagreba.

Policijski službenici kriminalističke policije PU zadarske dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvojicom hrvatskih državljana zbog sumnje da su zatočili 40-godišnjeg hrvatskog državljana te od njega iznuđivali novac.

Sumnja se da su osumnjičeni 51-godišnjak i 41-godišnjak u namjeri da sebi pribave protupravnu imovinsku korist od oštećenog iznuđivali novac na ime nepostojećeg duga, iz prethodnog poslovnog odnosa oštećenog s 51-godišnjim osumnjičenikom.

Zbog učestalih prijetnji i poziva, iz straha za svoj život 40-godišnjak je tijekom 2023. godine u više navrata uplaćivao novac 51-godišnjaku.

Pročitajte i ovo Prijetnje upućene Jeanu-Yvesu Rollandu Ekstremna desnica Želio pomoći migrantima pa dobio poruku: "Gospodine gradonačelniče, nadam se da će Vam silovati ženu"

Pročitajte i ovo Ilustracija udario ih autom Uhićen nasilnik iz Dalmacije: Prijetio smrću 29-godišnjakinji, slao joj uzemirujuće poruke, a onda je izgubio kontrolu

Nadalje, 51-godišnjaka se sumnjiči da je po prethodnom dogovoru, zajedno s 41-godišnjakom, 11. siječnja 2024. u popodnevnim satima u Zadru došao u stan oštećenog gdje su ga uz prijetnju vatrenim oružjem zadržali u stanu. Potom su ga na silu i uz daljnje prijetnje odveli u kuću na širem zadarskom području, i tamo ga zatočili sve dok nije obećao prenijeti vlasništvo nad jednom nekretninom na 51-godišnjaka. Iz straha za svoj život je tom prilikom u dva navrata, i putem novčanih transakcija uplatio novac na ime nepostojećeg duga.

Pročitajte i ovo Ilustracija Sve se istražuje Htio izbosti profesoricu: Skandal u školi u Subotici, učenik suspendiran zbog navodnih prijetnji

Krajem siječnja, osumnjičeni 51-godišnjak je na ime nepostojećeg duga nastavio prijetiti 40-godišnjaku koji je potom zbog straha za svoj život, u veljači na području Zagreba, kod javnog bilježnika potpisao ugovor s kojim mu je predao vlasništvo nad nekretninom na zagrebačkom području.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenih je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu u Zadru te su predani pritvorskom nadzorniku PU zadarske.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene