Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Problemi zbog potresa

Obnova Banovine u punom jeku, ali nisu svi zadovoljni: "Više nikoga ne puštam u dvorište"

Aktualno Galerija Obnova Banovine - 1 Obnova Banovine - 1 Foto: DNEVNIK.hr Obnova Banovine - 2 Obnova Banovine - 2 Foto: DNEVNIK.hr Obnova Banovine - 3 Obnova Banovine - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Obnova Banovine - 4 Galerija 1/4 >>
Obnova Banovine u punom je jeku, a priču o tome napravila je reporterka Dnevnika Nove TV Barbara Golja.

Kuća Radomira Borojevića kraj Hrvatske Kostajnice je završena i, tvrdi on, sve je idealno. Tako nije bilo u studenom 2022. godine, kada su bila postavljeni samo prozori i vrata. Slobodanu iz Petrinje su u ljeto 2022. godine rekli da će mu kuća biti izgrađena za mjesec dana, a on je u nju uselio za ovog Božića.

Do danas je na Banovini je iz temelja izgrađeno 212 kuća, a u postupku gradnje ih je 167. Država je, zajedno s donatorima, gradila njih 20-ak. Koliko ih je još ostalo, Ministarstvo graditeljstva znat će kad obradi 30.000 pristiglih zahtjeva. Znaju da su što sitnih, što krupnih poslova završili na 7910 privatnih objekata na Banovini.

Pročitajte i ovo Sanader šef zatvorske knjižnice - 2 Hoće li uskoro izaći na slobodu? Sanader postao šef zatvorske knjižnice: "Relativno brzo bismo ga mogli vidjeti u Zagrebu"

Od 140-ak, zatrpali su i sedam velikih rupa u Mečenčanima, ali vlasnik zemlje na kojoj je bila najveća rupa nije zadovoljan. Kamen spoticanja je kamenje koje su za sobom ostavile Hrvatske vode.

"To je neplodna zemlja, a nisu je ni poravnali. Kako ja sad mogu tu s kosilicom ići? Oni su meni preko 30 voćaka uništili, živicu od 80 metara i ovdje je bila loza. Ja sam njima rekao da mi se više ne pojavljuju u dvorištu. Neću pustiti više nikoga", rekao je Nikola Borojević.

Međutim, geotehničari jednom mjesečno moraju doći provjeriti slijeganje, odnosno – kako zemlja diše.

Više o obnovi Banovine možete pogledati u prilogu na vrhu članka.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene