Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

'Sukladno navedenoj Strategiji, privatizacija društva Croatia osiguranje d.d. provedena je u skladu sa Zakonom o upravljanju državnom imovinom ( NN br. 145/10 i 70/12 ) po Članku 36. navedenog zakona...'


Državni ured za upravljanje državnom (DUUDI) imovinom objavio je na svojim stranicama priopćenje o Informaciji o provedenoj privatizaciji društva Croatia Osiguranje d.d. Zagreb.

Vezani članci PR Mini vodič za one koji se naglo odluče za skijanje: Kako i kamo otići u zadnji tren? Ministar državne imovine Goran Marić (Foto: Dnevnik.hr) Marić o kašnjenju privatizacije državne imovine: "Taj proces pojedinačno traje 6 mjeseci. S tim se ne smije špekulirati"

Podsjećamo, jučer je unutar šireg izvještaja Državne revizije objavljeno kako je prodaja Croatia Osiguranja bila nezakonita.

DRŽAVNA REVIZIJA UTVRDILA Prodaja Croatia osiguranja bila je nezakonita

Priopćenje DUUDI-a prenosimo u cijelosti.

'U „Izvješću o obavljenoj reviziji godišnjeg izvještaja o izvršenju državnog proračuna RH za 2014. godinu“ Državni ured za reviziju dao je neobvezujuće mišljenje kako je o načinu privatizacije društva Croatia Osiguranje d.d. trebao odlučiti Hrvatski sabor na prijedlog Vlade RH.

S obzirom na navedeno mišljenje ističemo sljedeće:

Strategijom upravljanja i raspolaganja imovinom u vlasništvu RH ( NN 76/2013 ) društvo Croatia osiguranje d.d. nije određeno kao društvo od strateškog interesa za RH te je točkom 8.3. određeno kao društvo od razvojnog značenja koje treba restrukturiranje, dokapitalizaciju ili privatizaciju u cijelosti ili u dijelu. Nakon provedene rasprave u Hrvatskom sabor, Sabor je i izglasao navedenu Strategiju.

Slavko Linić: 'Croatia Osiguranje prodana je po postojećim zakonima i u tom dijelu nemam što komentirati'

Sukladno navedenoj Strategiji, privatizacija društva Croatia osiguranje d.d. provedena je u skladu sa Zakonom o upravljanju državnom imovinom ( NN br. 145/10 i 70/12 ) po Članku 36. navedenog zakona, a koji kaže:

„Iznimno od odredaba članka 32. do 34. ovoga Zakona, Vlada Republike Hrvatske može odlučiti, na prijedlog nadležnog ministarstva u odnosu na osnovnu djelatnost trgovačkog društva, a uz pribavljenu suglasnost ministarstva nadležnog za financije i ministarstva nadležnog za gospodarstvo na taj prijedlog, da se dionicama ili poslovnim udjelima u određenom trgovačkom društvu raspolaže i na drugačiji način u cilju ostvarivanja određenih gospodarskih interesa ili izvršavanja obveza Republike Hrvatske.“.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook