Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

'Sukladno navedenoj Strategiji, privatizacija društva Croatia osiguranje d.d. provedena je u skladu sa Zakonom o upravljanju državnom imovinom ( NN br. 145/10 i 70/12 ) po Članku 36. navedenog zakona...'


Državni ured za upravljanje državnom (DUUDI) imovinom objavio je na svojim stranicama priopćenje o Informaciji o provedenoj privatizaciji društva Croatia Osiguranje d.d. Zagreb.

Vezani članci Ministar državne imovine Goran Marić (Foto: Dnevnik.hr) Marić o kašnjenju privatizacije državne imovine: "Taj proces pojedinačno traje 6 mjeseci. S tim se ne smije špekulirati" Slika nije dostupna ''Prvo napraviti analizu postojećeg stanja u resoru''

Podsjećamo, jučer je unutar šireg izvještaja Državne revizije objavljeno kako je prodaja Croatia Osiguranja bila nezakonita.

DRŽAVNA REVIZIJA UTVRDILA Prodaja Croatia osiguranja bila je nezakonita

Priopćenje DUUDI-a prenosimo u cijelosti.

'U „Izvješću o obavljenoj reviziji godišnjeg izvještaja o izvršenju državnog proračuna RH za 2014. godinu“ Državni ured za reviziju dao je neobvezujuće mišljenje kako je o načinu privatizacije društva Croatia Osiguranje d.d. trebao odlučiti Hrvatski sabor na prijedlog Vlade RH.

S obzirom na navedeno mišljenje ističemo sljedeće:

Strategijom upravljanja i raspolaganja imovinom u vlasništvu RH ( NN 76/2013 ) društvo Croatia osiguranje d.d. nije određeno kao društvo od strateškog interesa za RH te je točkom 8.3. određeno kao društvo od razvojnog značenja koje treba restrukturiranje, dokapitalizaciju ili privatizaciju u cijelosti ili u dijelu. Nakon provedene rasprave u Hrvatskom sabor, Sabor je i izglasao navedenu Strategiju.

Slavko Linić: 'Croatia Osiguranje prodana je po postojećim zakonima i u tom dijelu nemam što komentirati'

Sukladno navedenoj Strategiji, privatizacija društva Croatia osiguranje d.d. provedena je u skladu sa Zakonom o upravljanju državnom imovinom ( NN br. 145/10 i 70/12 ) po Članku 36. navedenog zakona, a koji kaže:

„Iznimno od odredaba članka 32. do 34. ovoga Zakona, Vlada Republike Hrvatske može odlučiti, na prijedlog nadležnog ministarstva u odnosu na osnovnu djelatnost trgovačkog društva, a uz pribavljenu suglasnost ministarstva nadležnog za financije i ministarstva nadležnog za gospodarstvo na taj prijedlog, da se dionicama ili poslovnim udjelima u određenom trgovačkom društvu raspolaže i na drugačiji način u cilju ostvarivanja određenih gospodarskih interesa ili izvršavanja obveza Republike Hrvatske.“.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook