Grad Split prije desetak dana na trgu je postavio božićno drvce, no danima ga nitko nije ukrasio. Jednoj djevojčici bilo je dosta gledati tužan prizor.

Galerija


Prošlo je deset dana otkako je na novoobnovljeni splitski trg Šperun postavljeno božićno drvce. No cijelo vrijeme stajalo je tamo neokićeno. 

Vezani članci Marin Barišić Nadbiskup splitsko-makarski Marin Barišić pozitivan je na koronavirus Aktivna Hrvatska - 1 Split ovu subotu vježba uz Aktivnu Hrvatsku na rivi, pridruži se treningu!

Na društvenim mrežama objavljena je fotografija na kojoj se vidi djevojčica koja nije mogla gledati "praznu" jelku te je na nju stavila prvu kuglicu, piše Dalmacija danas

Fotografija se počela dijeliti po društvenim mrežama, a čin djevojčice taknuo je mnoga srca. I drugi su sugrađani počeli su dolaziti i ostavljati svoje ukrase. Malo-pomalo, drvce se punilo.

Marcella, mama djevojčice objasnila je kako su se ona i kći Lili 9. prosinca šetale gradom. Djevojčica je sa sobom nosila kuglicu.

"Kako smo prolazile Šperunom, a redovito idemo tuda u 'kontrolu' prema gradu, vidjeli smo da jelka stoji neokićena već neko vrijeme, pa sam se dosjetila njene kugle. Predložila sam da je stavimo na osamljenu jelku. Mala je odmah skočila i postavila svoju kuglu, koju je dobila na poklon od prijateljice", ispričala je mama. 

Kćer je uslikala, a sliku objavila u jednoj grupi na Facebooku. No nije očekivala da će se stvar zakotrljati.

"Nisam baš očekivala odaziv sugrađana na kićenja jelke, ovo je predivno čudo. Glas se proširio i jelku sada krase poklončići naših složnih građana", ponosna je mama.

A priča je u petak dobila još jedan obrat. Potez je oduševio i ljude iz Grada Splita koji su rekli kako su baš u petak planirali okititi drvce. 

"Ovo je stvarno lijepo! Hvala djevojčici koja nas je preduhitrila i prva donijela ukras na jelku na Šperunu! Dala nam je ideju, ovu jelku ukrasit ćemo zajedno sa splitskom djecom", rekli su u Gradu. 

Na Facebook stranici Grada Splita čak su organizirali događaj. 

"Draga djeco, ove subote u podne dođite na Šperun i donesite po jedan ukras, bilo da ga sami napravite ili ga izaberete s vašim roditeljima iz obiteljske kolekcije! Ukrasimo zajedno najljepšu jelku u gradu. Čekamo vas s fritulama i balonima!" stoji u objavi.