Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Drnovšek: 'Nisam popuštao Hrvatskoj'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slovenski predsjednik Janez Drnovšek izjavio je u nedjelju da su tvrdnje dužnosnika sadašnje vlade desnog centra da je kao premijer "popuštao" Hrvatskoj u graničnim pitanjima "neozbiljne".

- To je neozbiljno, ne znaju ništa drugo nego upozoravati na ono što je navodno bilo slabo napravljeno, rekao je Drnovšek u nedjelju za RTV Slovenija.

Pročitajte i ovo Ilustracija Pitali smo vas Što očekujete od nove vlasti? Evo kako ste glasali u Dnevniku Nove TV Davor Božinović Na državnoj granici Božinović obišao granicu i poslao poruku: "Možda bi htjeli žice, drugi bi htjeli da sve puštamo pa bi ovdje bile rijeke migranata"

Drnovšek je rekao da se u vrijeme njegova premijerskog mandata pokušavao riješiti problem granica, dok sadašnje vlade u Sloveniji i Hrvatskoj "nisu sposobne rješavati niti male probleme".

- Prije smo barem pokušavali riješiti pitanja uz granicu i u tome prilično daleko odmakli, a sada više nema niti pokušaja, naglasio je Drnovšek.

Drnovšek kaže kako se, kad je on bio premijer, barem pokušavalo riješiti pitanje granice, a danas Hrvati i Slovenci ne mogu riješiti ni sitne probleme Slovenski premijer Janez Janša u subotu je na stranačkom skupu svojih Slovenskih demokrata (SDS) u Izoli, među ostalim, rekao da je od prijašnjih vlada naslijedio slabo stanje u odnosima sa susjednim državama i da su se pitanja slabo rješavala.

Pitanje granice na Muri, ali i odnosi s Hrvatskom općenito, u
Sloveniji već po običaju postaju sve zanimljivija tema međustranačkih obračuna pred lokalne izbore koji će se održati za nešto više od mjesec dana, a mediji tome posvećuju veliku pozornost, pa RTV Slovenija već nekoliko dana najavljuje specijalnu emisiju o graničnim pitanjima s Hrvatskom koja će se prikazati u srijedu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene