Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Često nazivan kontroverznim

Koji su razlozi smjene don Damira Stojića? "Sve još ostaje vojna tajna"

Aktualno Galerija Damir Stojić, svećenik - 2 Damir Stojić, svećenik - 2 Foto: DNEVNIK.hr Damir Stojić, svećenik - 1 Damir Stojić, svećenik - 1 Foto: DNEVNIK.hr Damir Stojić, svećenik - 3 Damir Stojić, svećenik - 3 Foto: DNEVNIK.hr Crkva na Jarunu - 2 Crkva na Jarunu - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Crkva na Jarunu - 1 Galerija 1/5 >>
Smjena don Damira Stojića izazvala je brojne reakcije ne samo u zagrebačkoj javnosti. Ekipa Dnevnika Nove TV pitala je smijenjenog župnika i nadbiskupiju o razlozima smjene.

U župu na Jarunu stiže novi župnik. Don Damir Stojić - razriješen je s dužnosti prema odluci provincijala koju je prihvatio i zagrebački nadbiskup Dražen Kutleša, poručuju iz nadbiskupije, a razloge ne otkrivaju.

Don Stojić od dužnosti se oprostio na svom Facebook profilu, ali planove za budućnost ne otkriva. Kaže - i dalje je vojna tajna, a pred kamere ne želi. Zato su govorili župljani koji za njega imaju samo riječi hvale.

Pročitajte i ovo Siniša Hajdaš Dončić u studiju Dnevnika Nove TV - 5 Gost Dnevnika Nove TV Siniša Hajdaš Dončić o izjavama Andreja Plenkovića: "I dalje je na nekom egotripu, misli da je država - on". Komentirao i loš rejting SDP-a

"Odličan i odličan, kao župnik, sve. On je vjenčao mog supruga i mene. Nemam riječi i baš mi je žao što odlazi", rekla je Danijela. U javnosti je često nazivan i kontroverznim. Za propovijedanje vjere dosjetio se raznih metoda. Pa je tako stigao i na Ultru.

Pročitajte i ovo Nevrijeme odnijelo krov na školi - 3 Jak vjetar VIDEO/FOTO Nevrijeme odnijelo krov s osnovne škole u Zagrebu, već je tako stradala i prošlog mjeseca

"Dragi moji, direktno iz Splita, akcija na najjače, ima Boga u Ultri!", poručio je tada don Stojić.

Organizirao je i vjeronauk za studente, izvijestila je reporterka Dnevnika Nove TV Ivana Kopčić. Pred braniteljima je vodio polnoćku u šatoru na Savskoj, a mladim ženama održavao tečaj prirodnog planiranja obitelji. Kojim će se novim projektima baviti i na kojem radnom mjestu - don Stojić ne otkriva. Već samo da ostaje na Jarunu. 

Više o odlasku don Damira Stojića pogledajte u videu.



 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene