Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U Istražni centar Županijskoga suda u Rijeci popodne je privedeno šestero osumnjičenika iz akcije kodnog naziva 'Ipsilon', priopćio je taj sud navodeći samo inicijale i godine osumnjičenih, među njima i 38-godišnjeg Dražena Golemovića.


Dražen Golemović, poduzetnik - graditelj nekoliko desetaka luksuznih vila u okolici Poreča, vjenčani kuma Vjeke Sliška, priveden je zbog osnovane sumnje da je počinio kažnjivo djelo udruživanja radi počinjenja kažnjivih djela i kažnjivog djela zloporabe položaja i ovlasti.

Vezani članci Prebrojavanje glasačkih listića u Istri - 1 Nakon što je IDS doživio potop u Istri, čeka ih još nekoliko dana strepnje: ''Imali smo dojavu da su glasale osobe koje se nisu niti nalazili u Hrvatskoj'' Boris Miletić Veliki udarac za vladara Istre: IDS izgubio Pulu, ali to nije jedino iznenađenje. Može li ostati i bez župana?

Neslužbeno se doznaje da su osim njega privedeni Nedjeljko Mijošek i Željko Moler, policajci iz Poreča, Silvano Legović, carinski službenik, Davorka Smoković, općinska državna odvjetnica iz Pazina te Elvis Drandić, pročelnik Porezne uprave u Pazinu. Privedeni su zbog osnovane sumnje da su počinili kažnjiva djela zloporabe položaja i ovlasti.

Pošto su osumnjičenici Mijošek i Legović zatražili odgodu ročišta radi angažiranja branitelja, a osumnjičenik Moler se branio šutnjom, istražni sudac Valentin Ivanetić im je odredio 48-satni pritvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke.

Pred istražnim sucem Vladom Bosnerom ispitani su u prisutnosti branitelja osumnjičenik Golemović, koji se branio šutnjom, i osumnjičenici Davorka Smoković i Elvis Drandić, koji su iznijeli obranu. Nakon ispitivanja istražni sudac Bosner odredio je Golemoviću 48-satni pritvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, a osumnjičenici Smoković i Drandić u daljnjem tijeku postupka branit će se sa slobode, izvijestio je sud.

Kriminalističku obradu nad tim osobama provela je jučer i prekjučer istarska policija, u suradnji s USKOK-om i Ministarstvom financija te u koordinaciji s djelatnicima Policijskoga nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranoga kriminaliteta, pod kodnim nazivom 'Ipsilon' zbog kažnjivih djela korupcije. Policija je izvijestila da je kazneno prijavljeno devet osoba od kojih je šest danas privedeno u riječki Istražni centar. Istarska je policija priopćila da je među devet osoba, pet policijskih službenika, jedan službenik Porezne uprave, jedan službenik Carinske uprave, jedan službenik Državnog odvjetništva te privatni poduzetnik iz Istarske županije.