Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Posljedice afere

Velikogorički gradonačelnik Dražen Barišić podnio ostavku na dužnost predsjednika Županijske organizacije HDZ-a

Osumnjičeni u aferi Janaf podnio je ostavku na mjestu šefa Županijske organizacije HDZ-a.

Dražen Barišić dao je ostavku na dužnost predsjednika Županijske organizacije HDZ-a Zagrebačke županije, javlja večeras HDZ. 

Pročitajte i ovo Biračko mjesto Željezno Žumberačko - 6 Što su im obećali? FOTO I ovdje je pobijedio HDZ: Vjernim biračima ni ovakvi uvjeti nisu zasmetali Andrej Plenković Euforija u HDZ-u Plenković otkrio jesu li već počeli pregovori

Podsjećaju kako je Barišić svoj saborski mandat stavio u mirovanje, te povjerio obavljanje poslova iz djelokruga gradonačelnika Velike Gorice svom zamjeniku.

"Budući da je podnio ostavku na dužnost predsjednika Županijske organizacije HDZ-a Zagrebačke županije, Županijski odbor će, kao nadležno tijelo, iz svojih redova izabrati vršitelja dužnosti predsjednika do izbora novog vodstva Županijske organizacije", dodaju u HDZ-u.

Dražen Barišić jedan je od osumnjičenih u aferi Janaf koja ovih dana trese  Hrvatsku. Sumnja se da je prvookrivljeni Krešo Petek, osnivač i stvarni voditelj poslovanja tvrtke Elektrocentar Petek šefu Janafa Draganu Kovačeviću kao i gradonačelnicima Draženu Barišiću i Vinku Grgiću davao mito kako bi raznim malverzacijama osigurali da njegova tvrtka dobije milijunske poslove.

Velikogoriški gradonačelnik uhićen je u petak kada je sam, nakon odluke o skidanju zastupničkog imuniteta, došao u sjedište PNUSKOK-a. Određen mu je jednomjesečni istražni zatvor

 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene