Osumnjičeni u aferi Janaf podnio je ostavku na mjestu šefa Županijske organizacije HDZ-a.


Dražen Barišić dao je ostavku na dužnost predsjednika Županijske organizacije HDZ-a Zagrebačke županije, javlja večeras HDZ. 

Vezani članci HDZ Iz HDZ-a odgovorili Zoranu Milanoviću na prozivke te citirali Plenkovićeve riječi iz 2016. godine Miroslav Škoro Iz HDZ-a odgovaraju Miroslavu Škori: "Sam se prepoznao i priznao da je huškač!"

Podsjećaju kako je Barišić svoj saborski mandat stavio u mirovanje, te povjerio obavljanje poslova iz djelokruga gradonačelnika Velike Gorice svom zamjeniku.

"Budući da je podnio ostavku na dužnost predsjednika Županijske organizacije HDZ-a Zagrebačke županije, Županijski odbor će, kao nadležno tijelo, iz svojih redova izabrati vršitelja dužnosti predsjednika do izbora novog vodstva Županijske organizacije", dodaju u HDZ-u.

Dražen Barišić jedan je od osumnjičenih u aferi Janaf koja ovih dana trese  Hrvatsku. Sumnja se da je prvookrivljeni Krešo Petek, osnivač i stvarni voditelj poslovanja tvrtke Elektrocentar Petek šefu Janafa Draganu Kovačeviću kao i gradonačelnicima Draženu Barišiću i Vinku Grgiću davao mito kako bi raznim malverzacijama osigurali da njegova tvrtka dobije milijunske poslove.

Velikogoriški gradonačelnik uhićen je u petak kada je sam, nakon odluke o skidanju zastupničkog imuniteta, došao u sjedište PNUSKOK-a. Određen mu je jednomjesečni istražni zatvor