Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Butković najavio i aplikaciju

Drastične promjene na tržištu taksija – Liberalizacija razljutila udruženje prijevoznika taksija

Tržište taksi prijevoza mogle bi pogoditi drastične promjene (Foto: Dnevnikl.hr)
Tržište taksi prijevoza mogle bi pogoditi drastične promjene (Foto: Dnevnikl.hr) Dnevnikl.hr
Aktualno Galerija +0 Tržište taksi prijevoza mogle bi pogoditi drastične promjene (Foto: Dnevnikl.hr) Galerija 1/1 >>
Tržište taksi-prijevoza u Hrvatskoj uskoro bi moglo doživjeti drastične promjene.

Brojka od 3 tisuće registriranih taksista u Hrvatskoj uskoro bi se mogla značajno povećati. Novim zakonom koji je do kraja prosinca u javnoj raspravi Ministarstvo prometa želi u potpunosti liberalizirati tržište.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna NOVI NAPAD TAKSISTA Klasične sačekuše: Deset vozača Ubera napadnuto u Zadru u proteklih tjedan dana Slika nije dostupna 13 tisuća ljudi već ga preuzelo STIGAO JE UBER - S radom u Zagrebu kreće danas točno u podne

"Ide se na liberalizaciju, što do sada nije bio slučaj. Do sada su gradovi i općine ograničavali broj dozvola, što više u novom zakonskom prijedlogu neće biti slučaj. Drugo, uvodimo aplikaciju zajedno sa taksimetrom kao sredstvo funkcioniranja", rekao je Oleg Butković, ministar prometa.

Tako će primjerice taksist iz Požege imati pravo bilo kada doći voziti u Split, gdje će mu lokalna samouprava biti dužna izdati dozvolu u roku od 15 dana. Potpuna liberalizacija tržišta znači i da će svaki prijevoznik sam formirati cijenu vožnje, zbog čega se očekuju pojeftinjenja. Novina je i mogućnost da jedan taksi pokupi više putnika na istoj ruti, koji bi na kraju podijelili isti račun.

Već bi početkom iduće godine cijene prijevoza mogle drastično pasti, a uvodi se i mogućnost plaćanjem mobilnom aplikacijom, zbog čega i Uber više ne bi bio prozivan za nelegalno djelovanje.

"Pogoduje se stranoj tvrtki koja uopće nije registrirana u Hrvatskoj – nizašto. Dakle, dvije godine krše zakon RH, nisu registrirani i što - njih se legalizira. A ovo je nama zahvala što desetljećima unazad plaćamo sva svoja davanja", požalio se Božo Miletić, predsjednik Udruženja taksi-prijevoznika pri HOK-u.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene