Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mirni prosvjed

Tisuću taksista stiže na Markov trg: "Jedva preživljavamo, a oni koji rade na crno se nagrađuju"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Taksisti iz Zagreba, Splita i Dubrovnika na Markovu trgu održat će mirni prosvjed.

Zagrebački, splitski i dubrovački taksisti u srijedu će na zagrebačkom Markovu trgu od 11 do 14 sati održati mirni prosvjed zbog najavljenih mogućih izmjena Zakona o prijevozu u cestovnom prometu koje bi trebale liberalizirati taksi-tržište.

Pročitajte i ovo Mirni prosvjed Spasimo Kozjak u Kaštelima - 3 Incijativa "Spasimo Kozjak" Ne žele novi ulaz u grad, na prosvjed pozvali i gradonačelnika: "Razaraju nas i guše" Prosvjednici u Izraelu Četvrti dan zaredom Prosvjednici s bakljama pred zgradom parlamenta: Traže nove izbore i optužuju izraelsko vodstvo

Jozo Kovačević, predsjednik udruženja Radio Taxi Zagreb u razgovoru za DNEVNIK.hr otkriva kako na prosvjedu očekuje oko tisuću taksista.

Napominje kako je riječ o mirnom prosvjedu tijekom kojeg taksisti neće automobilima blokirati zagrebačke prometnice, već će na Markov trg doći pješke.

„Načuli smo kakve bi se izmjene trebale dogoditi i one ne idu u pravcu u kojem mi mislimo da bi trebale ići. Postojeći je zakon dobar i eventualno bi ga se trebalo nadograditi. Izmjenama se pogoduje stranim tvrtkama tako da ih se još i nagradi nakon što su više od dvije godine radile na crno“,kaže Kovačević.

Na pitanje misli li pritom na Uber, Kovačević poručuje kako ima i drugih koji rade na crno.

„Iskazujemo svoje nezadovoljstvo i želimo pokazati nas ima. Prethodni spontani prosvjedi nisu izazvali veliko nezadovoljstvo građana iako ima oni koji će prema nama uvijek iskazivati animozitet“, kaže Kovačević.

Dok su predstavnici Udruženja taksi-prijevoznika pri Hrvatskoj obrtničkoj komori (HOK), Eko Taxija, Radio Taksija Zagreb, Društva autotaksi prijevoznika Dubrovnik, Udruge za promicanje auto taksi prijevoza - Radio Taksija Split i Udruge VG Taxi nezadovoljni najavljenim mogućim izmjenama zakona, Udruženje taksista Hrvatske gospodarske komore i Cammeo grupa poduprli su najavljene smjernice novog zakona o cestovnom prijevozu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene