Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Akcija spašavanja

Drama u Velebitskom kanalu: Poželjeli su ležernu rekreaciju na SUP-ovima, bura je imala druge planove

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Četiri gosta iz turističkog kampa na SUP daskama spašena su u Velebitskom kanalu u ponedjeljak. Oni su na umu imali ležernu rekreaciju, bura je imala druge planove.

Lučkoj kapetaniji Senj u ponedjeljak tik iza podneva policija je dojavila o osobama na SUP daskama, kojima su nekontrolirano plutali morem prema sredini Velebitskog kanala, pod jakim udarima bure.

Odmah je pokrenuta akcija traganja i spašavanja, koordinirana iz MRCC Rijeka u suradnji sa senjskom policijom, koja je putem radijske veze s obale navodili spasilački brod senjske Kapetanije prema osobama u pogibeljnoj situaciji.

Prva osoba pronađena je u 12:37, a nedugo potom iz mora je izvučena i druga, dok su preostale dvije zatečene u blizini obale izvučene iz mora na spasilački brod.

Pročitajte i ovo Uspješno završena potraga za tinejdžerima OBJAVLJENI DETALJI POTRAGE Nestalo troje tinejdžera na SUP daskama: ''Bezazlena vožnja mogla je završiti kobno zbog jake bure''

Pročitajte i ovo Nestala roda Miška - 1 Svi su zabrinuti Potraga za jednogodišnjom Miškom! Za njome najviše tuguje Koka

Svih četvero spašenih potom su u 13:13 neozlijeđeni iskrcani u mjestu Sveti Juraj.

Iz Lučke kapetanije Senj kazali su da su sve četiri spašene osobe gosti mjesnog kampa, iz kojega su se otisnuli SUP daskama u rekreativno veslanje - ne znajući za moguće pogoršanje vremenskih uvjeta, koje ih je iznenada zateklo na moru.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene