Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Šestero odraslih i troje djece na gumenoj brodici u pogibelji su se našli tijekom plovidbe Paškim kanalom, nedugo nakon isplovljavanja iz uvale Gornja Slana prema Karlobagu. Srećom, na koncu su svi spašeni.


Unatoč vrlo nepovoljnim vremenskim uvjetima koji su vladali tijekom jučerašnjeg dana, devet osoba, od čega troje manje djece, krenulo je na plovidbu gumenom brodicom od otoka Paga prema Karlobagu te su nedugo potom izgubili nadzor nad brodicom zbog izrazito jakih udara bure.

Vezani članci Slika nije dostupna Nema zabrane: Sud odbio optužni prijedlog koji je protiv Ubera podnijelo Ministarstvo Slika nije dostupna Burna noć: Niz akcija spašavanja na moru, nautičari ignorirali upozorenja o nevremenu

Voditelj brodice potom je oko 20:30 uputio poziv u pomoć Nacionalnoj središnjici za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka). Šestero odraslih i troje djece na gumenoj brodici u pogibelji su se našli tijekom plovidbe Paškim kanalom, nedugo nakon isplovljavanja iz uvale Gornja Slana prema Karlobagu.

"Budući da u trenutku zaprimanja poziva pogibelji osobe na gumenoj brodici ipak nisu bile životno ugrožene, u koordinaciji MRCC Rijeka i nadležne Lučke kapetanije Senj odlučeno je angažirati najbliže raspoloživo komercijalno spasilačko plovilo, koje je u 23.37 sati sve osobe s gumenjaka prekrcalo na spasilačko plovilo te su s pozicije pronalaska (uvala Gornja Slana) prevezeni u Novalju, dok je njihova brodica naknadno, jutros oko 3 sata, privezana na siguran vez nedaleko pozicije spašavanja, čime je ova akcije uspješno okončana", navodi u današnjem priopćenju Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.