Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Riječki odvjetnik Velimir Došen danas će napustiti švicarsku bolnicu i vratiti se u Hrvatsku, odbacujući nagađanja da je u bijegu nakon što mu je u subotu određen pritvor zbog bojazni da će utjecati na svjedoke-


Došen je rekao da će već danas na vlastitu odgovornost napustiti švicarsku bolnicu, gdje se, izjavio je, liječi zbog zdravstvenih tegoba, te da će se uputiti prema Hrvatskoj.

Vezani članci Poplave napravile veliku štetu u Njemačkoj i Belgiji - 3 Broj poginulih u poplavama u Njemačkoj i Belgiji narastao na 168 Sudski čekić, ilustracija Besplatna pravna pomoć - kako dobiti pro bono odvjetnika

"Baš sam mislio doći u Hrvatsku čim mi se riješe ovi zdravstveni problemi, vrlo brzo. Ja u bijegu nisam i ne želim biti, niti je to kazneno djelo da se ne mogu braniti sa slobode", kazao je Došen.

"Ja ne bježim od postupka, samo sam se ovdje (u Švicarskoj) zadržao jer mi je strašno pozlilo", dodao je. I Došenov odvjetnik Goran Gatara jučer je izjavio da Došen nije u bijegu.

Nakon što mu je Izvanraspravno vijeće riječkoga Županijskog suda u subotu odredilo pritvor, policija je za Došenom, budući da ga nije pronašla na nekoliko adresa, raspisala tjeralicu.

Odvjetnik Velimir Došen je nedavno priveden s još sedam osoba koje se sumnjiči za kaznena djela iznude i sprječavanja dokazivanja u slučaju propucavanja "porschea" na riječkoj rivi potkraj kolovoza.

Sedmorici osumnjičenika odmah je po uhićenju određen jednomjesečni pritvor, dok je Došen zbog zdravstvenih problema, od kojih mu je i pozlilo tijekom policijskog saslušanja, bio pušten da se brani sa slobode.

No, Izvanraspravno vijeće riječkoga suda u subotu je prihvatilo žalbu Državnog odvjetništva i Došenu, zbog bojazni da će utjecati na svjedoke u istrazi, odredilo pritvor.