Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Komentirao i moguće nestašice

Ministar Butković za Dnevnik Nove TV: "Od ponedjeljka ćemo regulirati plin u bocama"

Aktualno Galerija Oleg Butković i Sabina Tandara Knezović Oleg Butković i Sabina Tandara Knezović Foto: DNEVNIK.hr Oleg Butković - 2 Oleg Butković - 2 Foto: DNEVNIK.hr Oleg Butković - 1 Oleg Butković - 1 Foto: DNEVNIK.hr +0 Sabina Tandara Knezović Galerija 1/4 >>
O stravičnom sudaru vlakova kod Novske s potpredsjednikom Vlade i ministrom prometa Olegom Butkovićem razgovarala je reporterka Dnevnika Nove TV Sabina Tandara Knezović. Dotaknuli su se i drugih aktualnih tema.

Ministar prometa Oleg Butković je za Dnevnik Nove TV rekao da se još ne znaju svi detalji strašne nesreće kod Novske. "I mene kao ministra zanima koji su uzroci. Činjenica je da su izgubljena tri života", rekao je Butković o sudaru dvaju vlakova te istaknuo da ne zna zašto je teretni vlak stajao na mjestu. Kaže da je čuo da je bio u kvaru.

Ne zna koliko bi istraga mogla trajati. "Ima više aktera koji rade na istrazi, ali Državno odvjetništvo je tu najvažnije i konačni ishod njihove istrage će biti najvažniji", istaknuo je.

Za najviše dva do tri dana bi promet tim dijelom željeznice trebao biti normaliziran, rekao je ministar Butković u razgovoru s reporterkom Dnevnika Nove TV Sabinom Tandarom Knezović.

Osvrnuo se i na mjere za struju u Primorsko-goranskoj županiji. "Gledali smo ravnomjerno donijeti mjere, a od sutra ćemo regulirati plin u bocama tako da će oko 25 posto cijena plina u bocama ići dolje", rekao je.

Na upit Tandare Knezović smatra li da su ljudi na obalnom području zakinuti, Butković je rekao da nisu. "U Rijeci postoji plin, tako da... Naravno, nemaju sva kućanstva plin, ali 2500 kW/h polugodišnje potrošnje za kućanstvo obuhvaća oko 87,5 posto ukupnih priključaka. Ostali očito troše više", kazao je Butković.

Pročitajte i ovo Dizalica uklanja vlak - 1 Katastrofa kod Novske Na mjesto strašne nesreće stigla je i druga dizalica: "Crveni vagon bitan je za istražitelje"

Pročitajte i ovo Tomislav Bogojević Za Dnevnik Nove TV Pripadnik HGSS-a koji je spašavao unesrećene nakon kobnog sudara vlakova: "Bili su pod strašnim stresom, žalili su se na bolove..."

Rekao je da se ne boji nestašice hrane, odnosno proizvoda čija je cijena zamrznuta. "Ne, ne bojimo. Mi smo vodili dijalog i s trgovcima i prehrambenom industrijom. U kompromisu je doneseno rješenje. Vidjeli ste da su na policama i ulje i ostali proizvodi smanjeni.To ide u korist naših građana i mjere su dobro izbalansirane. U energetskoj krizi će puno pomoći građanima i poduzetništvu", smatra Butković.

Kratko je prokomentirao prekid koalicije Možemo i SDP-a u Zagrebu i nagađanja da je to zato što je Tomašević preblag prema premijeru.

"Mi surađujemo s gradonačelnikom. U Vladi smo koncentrirani na rješavanje problema. Ne bavim se svađama u koaliciji, bilo kojoj koalciji", zaključio je Butković.

Cijeli razgovor pogledajte u videu.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene