Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sukob u oporbi

Domovinski pokret Ninu Raspudića prijavio DORH-u: "Lagali su, a predstavljaju se za moralne vertikale u Saboru"

Aktualno Galerija Nino Raspudić, Mario Radić i Ivan Penava Nino Raspudić, Mario Radić i Ivan Penava Foto: Davor Pongracic / Vlado Kos / CROPIX Raskol na desnici, ilustracija - 1 Raskol na desnici, ilustracija - 1 Foto: DNEVNIK.hr Raskol na desnici, ilustracija - 2 Raskol na desnici, ilustracija - 2 Foto: DNEVNIK.hr Raskol na desnici, ilustracija - 3 Raskol na desnici, ilustracija - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Raskol na desnici, ilustracija - 4 Galerija 1/5 >>
Domovinski pokret podnio je kaznenu prijavu DORH-a protiv Nine Raspudića.

Uoči super-izborne godine, već se vadi teška artiljerija. Posebno je napeto na desnici, gdje se vodi bitka između Domovinskog pokreta i Mosta.

Domovinski pokret DORH-u je kazneno prijavio Ninu Raspudića jer smatraju da je lagao kad je u siječnju u Saboru tvrdio da je član stranke Most, a ne samo zastupnik iz njihovog saborskog kluba, izvijestila je reporterka Dnevnika Nove TV Petra Buljan.

"Lagali su, a predstavljaju se za moralne vertikale u Saboru. Ide vam prvo Grmoja, Raspudići, ekipa iz Most, onda ide Isus Krist, a mi smo onda svi ispod njih", rekao je Stipo Mlinarić, saborski zastupnik Domovinskog pokreta.

Sve to, smatraju, kako bi Most imao pravo na svog člana u Državnom izbornom povjerenstvu.

"U tom formularu uopće ne piše član, nego predstavnik stranke MOST-a", istaknuo je Raspudić.

No, na saborskim stranicama kao član Mosta vodi se još od siječnja ove godine, iako je službenu iskaznicu dobio u četvrtak.

"Zato što sam se osjećao kao zastupnik Mosta. Tamo nije pisalo da ste nužno član stranke, ni broj članske iskaznice. Sad se jasno vidi tko je razjedinitelj, ne samo oporbe, nego na ovoj konzervativnoj strani", ustvrdio je Raspidić.

Na konzervativnoj strani Domovinski pokret nije omiljen ni Hrvatskim suverenistima. Oni su već dogovorili izbornu suradnju s Mostom.

Pročitajte i ovo Reakcija Filipa Zavadlava na snimku poruke koju je poslao djevojci Nastavljeno suđenje VIDEO/FOTO ''Marija, neće ovo biti dobro!'': Na suđenju Zavadlavu puštena snimka koju je poslao djevojci uoči ubojstva, pogledajte njegovu reakciju

"Nije u duhu zajedništvu to što Domovinski pokret zadnjih nekoliko godina čini prvenstveno prema Mostu i Hrvatskim suverenistima, a to je blaćenje na gotovo dnevnoj razini. Na taj način se mostovi ne grade i zajedništvo se ne gradi. Oni to nisu prepoznali i neka se zapitaju zašto baš nitko ne želi ići s njima", rekao je Marijan Pavliček, predsjednik Hrvatskih suverenista.

Pročitajte i ovo Denis Buntić mora se javiti svaki dan FOTO Pogledajte ležernog Buntića kako izlazi iz policijske postaje: Supruzi Klari ne smije prilaziti na manje od 100 metara

S Domovinskim pokretom u sabor je ušao Milan Vrkljan, a sada je u svojoj stranci Pravedna Hrvatska. Što će biti nakon izbora?

"Ako HDZ procijeni da u Hrvatskoj treba okupiti sve što je prozapadno orijentirano, onda smo spremni razgovarati", rekao je. Uz HDZ je već sada Hrvatska demokršćanska stranka.

"Sigurno neću s Mostom, neću sa Možemo, SDP-om i sličnim strankama", napomenuo je Hrvoje Zekanović te dodao da ne može tajiti da mu je Domovinski pokret svjetonazorski bliska stranka.

U cijeloj ovoj slagalici, dođu li u situaciju da sastavljaju većinu, morat će se snalaziti HDZ. "Ono što mi gledamo je svoju politiku, politiku Vlade. Na izbore izlazimo samostalno, uz eventualno kojeg partnera", rekao je HDZ-ov Marko Pavić.

 

Više o kaznenoj prijavi DORH-a protiv Raspudića pogledajte u videu.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene