Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dana sjećanja na žrtvu

Stigla reakcija na dolazak Pupovca u Vukovar: "Ovakve performanse više nećemo dopustiti"

Milorad Pupovac i ove je godine, uoči obljetnice Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara, sa izaslanstvom odao počast svim žrtvama Vukovara.

Milorad Pupovac u Dunav je jedan vijenac položio za srpske, a drugi za hrvatske žrtve Domovinskog rata. Na Ovčari se poklonio ubijenim ranjenicima i medicinskom osoblju bolnice, a u crkvi svetog Nikolaja zapalio svijeće. Osvrnuo se na pitanje nestalih, ustvrdivši da već godinu dana s obje strane, hrvatske i srpske, nema volje za nastavkom razgovora. U Vukovar će, kaže, i dalje dolaziti.

"Zapalili smo svijeće za sve ubijene, poginule i stradale u gradu Vukovaru. To ćemo činiti i ubuduće. Neće nas u tome omesti ništa. Niti poprijeki pogledi jednih, niti poprijeke riječi drugih. Smatramo to jedinim ispravnim putem", rekao je Pupovac.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković u Škabrnji Sjećanje na žrtvu Plenković u Škabrnju stigao sa Šimpragom: Mještani i branitelji okrenuli im leđa - "Sramite se!"

Pročitajte i ovo Pad zrakoplova Malaysia Airlinesa MH17 - 7 Suđenje u Haagu Rusi krivi za rušenje aviona nad Ukrajinom: Projektil ispaljen iz sela ubio gotovo 300 ljudi

Na polaganje vijenca za srpske žrtve reagirao je Domovinski pokret. Tvrde da na današnji dan nisu stradali srpski civili i od Vlade traže da se zaustavi ta, kako su rekli, provokacija.

"Ovakve performanse koji se događaju iz godine u godinu više nećemo dopustiti. Ovo je zadnja godina. Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava je poslao poruku premijeru. Postoji zakon koji je donijela njegova Vlada o Vukovaru, mjestu posebnog pijeteta, i više ovo nećemo trpjeti. Vukovar se uvijek znao oduprijeti", rekao je Stipo Mlinarić, saborski zastupnik Domovinskog pokreta.

Novo pravilo za predvođenje Kolone sjećanja

U petak se obilježava Dan sjećanja na žrtvu Vukovara, a iz tog se grada uživo u Vijesti Dnevnika Nove TV javila Marina Bešić Đukarić.

"Program će biti kakav je bio prije epidemije. Neće više biti nikakvih ograničenja. Ponovo će se svi koji to žele moći okupiti u krugu bolnice, gdje će točno u 10 sati početi svečani program. U 10:30 počet će se formirati Kolona sjećanja koja će se kretati sve do Memorijalnog groblja", rekla je Bešić Đukarić.

"Na tom 5,5 kilometara dugom putu, Kolonu će predvoditi branitelji, obitelji nestalih i poginulih. Ova godina je prvi put da su im se pozvani priključiti svi oni koji su za vrijeme Domovinskog rata u Vukovaru bili djeca", dodala je.

Pročitajte i ovo Davor Filipović ZATRAŽIO OČITOVANJA Filipović o aferi kukuruz za Dnevnik Nove TV: ''Poništit ćemo natječaj''

Pročitajte i ovo Ilustracija NAPAD KOMANDOSA VIDEO Ukrajinci izveli akt sabotaže unutar ruskih granica? "Prilično je lako ući u tu vojnu jedinicu"

Očekuje se da će Kolona do Memorijalnog groblja stići oko podneva, nakon čega će uslijediti memorijalni dio, odnosno polaganje vijenaca i sveta misa.

"Ono što ne mogu ne primijetiti su silni autobusi. U Vukovaru smo vidjeli puno ljudi koji se dolaze pokloniti herojima Vukovara. Vodotoranj je pun, grad je pun, svi obilaze ova važna mjesta stradavanja", rekla je Bešić Đukarić.

Na kraju javljanja je rekla da je u četvrtak u Vukovaru bio i predsjednik Hrvatske Zoran Milanović.

"On je bio na otkrivanju spomenika, bio je na Ovčari i Memorijalnom groblju. Neće biti u Koloni, nego u Škabrnji, ali će u Vukovar doći predsjednik Vlade Andrej Plenković", rekla je reporterka Dnevnika Nove TV.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene