Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NAPAD KOMANDOSA

VIDEO Ukrajinci izveli akt sabotaže unutar ruskih granica? "Prilično je lako ući u tu vojnu jedinicu"

Ilustracija
Ilustracija Foto: Afp
U eksploziji koja je krajem prošlog mjeseca pogodila rusku vojnu bazu nadomak granice s Latvijom uništena su njihova dva jurišna helikoptera.

Dva ruska jurišna helikoptera uništena su koncem listopada u zračnoj luci Veretje koja se nalazi blizu granice s Latvijom.

Vjeruje se da su ukrajinski komandosi podmetnuli eksplozive na ruske jurišne helikoptere, premda njihov državni vrh nije potvrdio uključenost u taj napad. Ako su ovi navodi točni, to bi značilo da ovaj akt sabotaže predstavlja prvi ukrajinski napad unutar ruskog teritorija, ako se izuzme privremeno anektirani Krim.

Dok su ruski mediji izvijestili o eksplozijama nedugo nakon što su se dogodile, ministarstvo obrane zemlje tek treba dati izjavu.

Pročitajte i ovo Herson RAT U EUROPI Ukrajinci opisali ruske "komore za mučenje" zatvorenika u Hersonu: "Nikada to nisam vidio na ovoj razini. To je stravično"

Pročitajte i ovo Ilustracija Ekshuminacija U Hersonu nađena tijela s tragovima mučenja: Zatvorenici logora trpjeli jezive zločine tijekom okupacije

Neimenovani je dužnosnik pak za Radio Slobodna Europa rekao: "Prilično je lako ući u tu vojnu jedinicu. Sigurnost je nula. Možete doći do bilo kojeg od obližnjih sela i prošetati do piste", prenosi War History.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene