Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ZATRAŽIO OČITOVANJA

Filipović o aferi kukuruz za Dnevnik Nove TV: ''Poništit ćemo natječaj''

Država je krenula u nabavu 75.000 tona kukuruza, a cijena je 230 milijuna kuna bez PDV-a. Na natječaj se javila samo jedna tvrtka. I cijena i natječaj pobudili su sumnju kod poljoprivrednika. Da sve skupa loše izgleda, složio se i ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović, koji je za Dnevnik Nove TV kazao da će natječaj poništiti.

''Nije normalno da se na posao procijenjene vrijednosti 230 milijuna kuna javi samo jedan ponuditelj. Također nije normalno da se kupi kukuruz po 30 posto višoj cijeni od tržišne. Iz tog razloga odlučio sam poništiti taj natječaj'', kazao je ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović za Dnevnik Nove TV.

Pozvao je sva poduzeća koja se bave kukuruzom da se u što većem broju jave na natječaj koji će biti otvoren u budućnosti.

Upitan sumnja li na nekakve malverzacije u toj priči, odvratio je: ''Rekao sam da ove dvije komponente apsolutno nisu normalne. Ono što ću napraviti jest da ću tražiti pisano očitovanje svih onih koji su sudjelovali u natječaju.''

Što se tiče mogućih sankcija, kazao je da će kad vidi pisana očitovanja, onda vidjeti što i kako dalje. ''Takve stvari neću dopuštati'', poručio je ministar.

Ako postoji mogućnost da je došlo do muljaža, hoće li tada smijeniti čelne ljude, pitanje je na koje je kratko odvratio: ''Sve je otvoreno.''

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 75.000 TONA Državni tajnik o nabavci kukuruza za robne zalihe: "Odbacujem tvrdnje o aferi"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna na zatvorenom dijelu sjednice Točka označena kao "vrlo tajno": Vlada donijela odluku o obnavljanju strateških robnih zaliha pšenice, kukuruza i ječma

Tvrtka koja se jedina javila na natječaj da država od nje kupi kukuruz bavi se deratizacijom i šinterajem, a Filipović je kazao da je to ''potpuno nenormalna situacija''. 

Upitan o tome da se navodno stavljalo neke kemijske spojeve u taj kukuruz, opetovao je: ''Jedino što sam mogao i morao napraviti je poništenje natječaja i to je ono što ću napraviti.''

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene