Obavijesti Video Pretražite Navigacija
UOČI DANA SJEĆANJA

Pupovac odao počast žrtvama u Vukovaru: ''Naša nazočnost ovdje danas je kao da smo u Koloni sjećanja''

Predsjednik Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) i saborski zastupnik Milorad Pupovac u Vukovaru je dan prije obljetnice pada grada odao počast nedužnim vukovarskim žrtvama te poručio kako griješe oni koji misle da je loše odati poštovanje svim žrtvama u Vukovaru.

"Jedan vijenac bacili smo u Dunav za žrtve srpskog podrijetla, drugi za žrtve hrvatske nacionalnosti. Drugi vijenac položili smo na Ovčari za sve koji su tamo mučki ubijeni, dok smo ovdje u crkvi Sv. Nikolaja, mjesec dana nakon što ju je posvetio patrijarh Porfirije, u kojima je izrazio žaljenje za stanovnike ovog grada i Hrvata i Srba, upalili svijeće", rekao je predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac.

Prema njegovim riječima, griješe oni koji smatraju da je loše odavanje poštovanja "bilo prema žrtvama koje su završile na Ovčari bilo prema svim žrtvama u gradu Vukovaru, neovisno s koje strane dolazili".

"Griješe oni koji misle da, kada odlazimo na Dunav, time imamo neku drugu namjeru i pomisao osim sjećanja na žrtve i njihovo priznavanje, kao i da odlaskom na Ovčaru imamo neke druge namjere", rekao je Pupovac nakon posjeta crkvi Svetoga Nikolaja u Vukovaru.

Na pitanje novinara hoće li sutra biti u vukovarskoj koloni sjećanja, rekao je da je u koloni sjećanja u Vukovaru već bio i da će doći ponovno.

"Bit ćemo u koloni kad se odlučimo da ćemo ponovno biti u koloni. Naša nazočnost ovdje danas je kao da smo u koloni", odgovorio je.

Govoreći o pitanju nestalih osoba, Pupovac je rekao kako bi se pitanje nestalih osoba trebalo rješavati mimo političkih odnosa Hrvatske i Srbije.

Pročitajte i ovo Mirela Hutinec KOLIJEVKA CIVILIZACIJE Vukovarska tajna za koju više znaju u svijetu nego kod nas: Kao ni Vučedol, ni Vukovar još nije do kraja ispričana priča

Pročitajte i ovo Građani na ulicama Vukovara - 2 IMA BUDUĆNOSTI Grad na Dunavu uspješno se bori za bolju budućnost: ''Kunu se u Vukovar i daju mu crkavicu, a Vukovar nije grad koji prosi''

"Radimo na tome da Hrvatska i Srbija obnove razgovore, nažalost u posljednjih godinu dana bez rezultata. Političke prepreke su, nažalost, previše uzete u obzir, a humanitarne i ljudske nimalo. I to je glavni razlog zašto pomaka nema", ocijenio je Pupovac.

Istaknuo je da posljednjih nekoliko godina srpska zajednica u Hrvatskoj ima dobru suradnju s potpredsjednikom Vlade i ministrom hrvatskih branitelja Tomom Medvedom, čije je ministarstvo zaduženo za nestale osobe.

Počast žrtvama u Vukovaru Milorad Pupovac odao je u pratnji saborskog zastupnika SDSS-a Borisa Miloševića te predsjednice Udruženja obitelji nestalih "Protiv zaborava" Marice Šeatović.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene