Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uputili apel

Domovinski pokret ratuje s turbofolkom, imaju i plan: "Svaki virus treba se zaustaviti prije ulaska u organizam"

Koncert Aleksandre Prijović
Koncert Aleksandre Prijović Foto: Vanesa Pandzic/Cropix
Domovinski pokret Splitsko-dalmatinske županije na svojoj je Facebook stranici objavio plan kako zaustaviti turbofolk u Hrvatskoj.

Često u posljednje vrijeme svjedočimo tome da zvijezde turbofolka iz susjednih zemalja pune dvorane diljem Hrvatske.

Tom trendu javno se suprotstavilo nekoliko gradova i političara u Hrvatskoj.

Posljednji koji se njima pridružio jest Domovinski pokret Splitsko-dalmatinske županije koji tom trendu želi stati na kraj. Na svojoj Facebook stranici objavili su svoje mišljenje.

"Hrvatska javna scena je pod sustavnom, dobro organiziranom i financiranom kulturnom agresijom. Nažalost, dio državnih institucija svjesno je, iz oportunističkih razloga, pristao na prodor stranih medijskih i kulturnih utjecaja u hrvatski javni prostor.

Pročitajte i ovo PR Oglas Umirovljenici i stariji od 65 godina, u 2024. putujte vlakom besplatno

Istočni melos i sve ono što on nosi sa sobom već godinama se sustavno promovira kao poželjno, prihvatljivo, zabavno i blisko našem mentalitetu. Ozbiljne analize oglašavanja takvih sadržaja u javnom prostoru pokazuju kako postoji sustavan plan nametanja takvih sadržaja putem masovnih medija. Pjevači takvog izričaja zastupljeniji su u javnom prostoru desetak puta više od najpoznatijih domaćih pjevača.

Sve to za posljedicu ima rasprodane Arene od strane srbijanskih turbofolk pjevača, a preko toga i kulturnu kolonizaciju Hrvatske. Treba otvoreno kazati kako je kulturnoj kolonizaciji prethodila kolonizacija hrvatskog medijskog prostora te kako je pokoravanje medijskog tržišta bio preduvjet "uspješnog" ulaska istočnog melosa u hrvatski kulturni mainstream.

Pročitajte i ovo Ilustracija JN.1 Dobro proučite! Ovih osam simptoma povezuje se s novom varijantom koronavirusa

Kako se svaki virus treba pokušati zaustaviti prije ulaska u organizam tako i Domovinski pokret pokreće inicijativu za spas onoga što se još uvijek može spasiti. Jedini način za odupiranje istočnom melosu je upoznavanje i njegovanje vlastite kulture i tradicije. Tek upoznavanjem i življenjem vlastitih kulturnih vrijednosti možemo shvatiti koliko su one superiorne poplavi lakih nota s istoka.

Stoga Domovinski pokret pokreće inicijativu za uvođenje novog predmeta u hrvatsko školstvo, a koji bi najmlađe generacije podučavao hrvatskoj kulturi, tradiciji i nematerijalnoj kulturnoj baštini. Također, tražimo od resornog ministarstva kulture da pokrene inicijativu izgradnje regionalnih centara nematerijalne kulturne baštine. Samo vrednovanjem vlastite kulture i tradicije možemo opstati kao zasebni kulturni entitet", napisali su u objavi na Facebooku. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene